FOTO: V Sásovej sa ľudia zabávali pri Máji zelenom

SPRÁVY
4 /

Foto: Mirka Chabadová

Máj zelený stojí na najväčšom banskobystrickom sídlisku v Sásovej. Tradičné zvyky stavania májov si tu zachovávajú už roky miestni občania.

Miestom činu bola opäť lúka pod Pikartom a na „Máj zelený“ sa prišli pozrieť asi dve stovky Sásovčanov.

„Veľmi ma potešila hojná účasť ľudí a  to, že nám dnes prialo príjemné počasie. Myslím, že sa to všetkým páčilo Samozrejme ďakujem všetkým účinkujúcim a organizátorom a verím, že všetci sa už tešia na ďalší ročník,“

povedal pre náš portál poslanec Andrej Refka.

Spolu s ním prišli podporiť túto tradičnú akciu ďalší sásovskí poslanci Jakub Gajdošík, Michal Škantár a Martin Turčan. Od piatej popoludní vystupovali pri postavenom máji  ZAF Pohorelci, Detský folklórny súbor Matičiarik a Budzogáň. Účinkujúci priniesli medzi ľudí dobrú náladu, ktorá k začínajúcemu mesiacu lásky neodmysliteľne patrí. 

Organizátormi  a partneri podujatia „Máj zelený“ boli mesto, občianske združenie Náš domov Sásová, Saleziáni don Bosca, združenia Domka a Laura, Spoločenstvo a občianska rada Rudlová – Sásová v spolupráci s poslancami volebného obvodu č.7.

Zvykne sa vravieť, že ľudia na sídliskách žijú neosobne a ani sa všetci nepoznajú. Na najväčšom bystrickom sídlisku medzi Rudlovou a Sásovou to však prestáva platiť. Vďaka aktívnym občanom, ktorí dokážu organizovať s miestnymi poslancami tradičné akcie, ako je aj „Máj zelený“, sa tu ľudia z panelákov zbližujú. 

Zdroj: Bystricoviny.sk