Foto: V Sásovej oslavovali Deň otcov

SPRÁVY
0 /

V rámci tradičných pondelkov v knižnici, ktoré sa konajú v spolupráci Občianskej rady Rudlová-Sásová, nezávislej občianskej iniciatívy Náš domov Sásová, Verejnej knižnice Mikuláša Kováča s podporou poslancov za volebný obvod Sásová-Rudlová, sa v pondelok oslavoval na sásovskom sídlisku  v knižnici na Karpatskej 3 Deň otcov „Otcove ruky“.

den otcov sasova (19)V úvode zazneli verše nedávno zosnulého básnika Joža Marka a pár slov jeho manželky, ktorá sa zúčastnila milej spomienky. Knižnica sa zmenila vďaka obrazom maliara Pavla Huszára na prekrásnu galériu. Celú akciu oživila hudobná folklórna produkcia Jána Maka. Do diskusie sa zapojil aj psychiater MUDr. Michal Patarák, za poslancov Andrej Refka a predseda občianskeho združenia NOI Náš domov Sásová František Paluška. Hovorili o svojich koníčkoch a záľubách.

„Som veľmi rád, že v Sásovej máme takýchto nadaných, šikovných a zručných obyvateľov. Myslím, že talentovaných ľudí treba podporovať, aby mohli rozvíjať a  prezentovať svoje umenie,“ povedal pre našu redakciu poslanec Andrej Refka (SMER-SD).

Toto milé podujatie moderovala predsedníčka Občianskej rady Rudlová – Sásová Elena Púchyová. Rezké tóny ľudovej hudby nie jednému návštevníkovi rozospievali srdce aj dušu a telo osviežilo malé občerstvenie na záver. Podujatie sa nieslo v duchu úcty a lásky k otcom, starým otcom, mužom, partnerom, kolegom.

Zdroj: OZ RU-SÁ