FOTO: V Sásovej bol Máj zelený

SPRÁVY
0 /

Tak, ako k dlhoročným tradíciám patrí stavanie mája na Námestí SNP 30.apríla, na najväčšom banskobystrickom sídlisku  je to prvomájová akcia „Máj zelený“. Inak tomu nebolo ani tento rok.

1Jarné a slnečné počasie prialo organizátorom a účastníkom kultúrneho podujatia  „Máj zelený“ v Sásovej. Akcia sa opakovane uskutočnila  v strede sídliska 1.mája 2013. Pri jarnom posedení a umeleckom programe bolo vidieť množstvo ľudí, ktorí prišli, aby si pripomenuli ľudovú tradíciu stavania mája.

Popri všetkých vystupujúcich, mali diváci možnosť zapojiť sa v závere do spoločného spevu a  tanca. Našlo sa niekoľko odvážlivcov  a to hlavne spomedzi detí, ktoré všetkým prítomným ukázali, ako sa máme tešiť z príchodu jari.

Dievčenský folklórny súboru zo ZŠ Sitnianska pod vedením pani Hlubockej a folklórny súbor Bystrina pod vedením pána Martina Pecníka svojimi tanečnými výkonmi potešili prítomných a okoloidúcich obyvateľov. Poďakovanie za umelecký zážitok patrí aj účinkujúcim – moderátorovi Jozefovi Kmecovi, folkloristovi Michalovi Fiľovi, pani riaditeľke ZŠ Sitnianska Dane Edlingerovej, organizátorom – občianskym združeniam Domka, Laura, NOI Náš domov Sásová, Spoločenstvu Rudlová – Sásová, občianskej rade Rudlová – Sásová, saleziánom DON BOSCA a poslancom volebného obvodu č.7 za finančnú podporu.

Prítomní poslanci Pavol Bielik, Jakub Gajdošík, Andrej Refka a Michal Škantár osobne poďakovali organizátorom podujatia. Podľa reakcie účastníkov podujatia,  akcia sa  vydarila a  tešia sa na ďalší ročník „Máj zelený“.

Zdroj: OR RU-SA