FOTO: V Rudlovej zatvárali Banoš

SPRÁVY
0 /

Areál SOŠ pod Banošom žil koncom apríla napriek dažďu akciou Otváranie Banoša, v sobotu 18.oktobra sa slnkom zaliaty Banoš zasa zatváral. Hovoríme o obľúbenom farmárskom trhu.

Regionálne pracovisko Národnej siete rozvoja vidieka v spolupráci so Strednou odbornou školou Pod Banošom, OZ Tradičná chuť regiónov Slovenska, mestom a BBSK pripravili pre návštevníkov opäť zaujímavý program.

Po slávnostným otvorení sa v krásnom jesennom počasí mohli všetci nielen kochať originálnymi farmárskymi výrobkami z nášho regiónu, ale ich aj ochutnať či kúpiť na farmárskom trhu za príjemných zvukov ľudovej hudby Jána Maka.

Odborníci poskytli záujemcom neoceniteľné informácie o včelách a ich produktoch, o sadení a ošetrovaní ovocných stromov. Pre deti bola pripravená škola varenia s maľovaním na tvár, rôzne hry a súťaže, malá výstava domácich zvierat či ukážky ošetrovania srsti psov.

Pri otváraní včelieho úľa sme stretli Ľubomíra Motyčku, ktorý sa aktívne venuje včelárstvu:

„Toto podujatie propaguje naše regionálne farmárstvo a produkty, ale aj SOŠ pod Banošom. Pozrite sa, koľko ľudí zaujíma včelárstvo. Vidno, že organizovať regionálne farmárske trhy je správne a užitočné. Napokon otváranie  a zatváranie Banoša má už svoje pevné miesto aj v kalendári podujatí mesta.“

V stánkoch sa dali kúpiť rôzne farmárske produkty, nechýbalo chutné občerstvenie. Kto sa prišiel v sobotu pozrieť pod Banoš, neoľutoval. A nezabudnite, že na jar budúceho roka sa tento  tradičný farmársky trh bude zasa otvárať.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová