FOTO: V bývalej ZŠ Tatranská je najväčšie fitko v Banskej Bystrici

SPRÁVY
15 /

Po zrušení ZŠ Tatranská na najväčšom banskobystrickom sídlisku pred dvomi rokmi vyvstal problém s ďalším využitím voľných priestorov v tomto objekte. Najnovšie mesto prenajalo dve podlažia pre moderné Fitness Sásová.

K získavaniu nájomníkov do uvoľnených priestorov v mestských objektoch  svojimi aktivitami prispievajú aj mestskí poslanci. Danielovi Karasovi sa podarilo nájsť mestu nájomcu ochotného a schopného zainvestovať do opustených interiérov bývalej školy na Tatranskej ulici 10. Doposiaľ tu sídlia niektoré občianske združenia, skúšobňa pre mladé kapely, Ústav rómskych európskych štúdií, predtým tu bola aj úradovňa mestskej polície.

 „Celkovo sa jedná o 1.200 m2 prenajatých priestorov na prízemí a 1.poschodí areálu bývalej ZŠ Tatranská vo vlastníctve mesta.  Nájomca za to platí do mestskej kasy komerčný nájom. Som rád, že sa nám podarilo nájsť takéhoto investora, ktorý sem prináša možnosť kvalitného silového tréningu nielen pre športovcov, ale aj pre občasných záujemcov o cvičenie pod dohľadom  profesionálnych trénerov,

povedal pre náš portál poslanec Daniel Karas.

Takýto nájomca s vlastnou investíciou do priestorov, prináša mestu i obyvateľom sídliska aj kvalitné služby.

„Presne o to nám ide, aby sa mestský majetok zhodnocoval a občania mali z toho úžitok. V tomto prípade ide o fitness na vysokej úrovni, ale s dostupnosťou pre všetkých obyvateľov Sásovej, ktorí majú záujem trochu si pretiahnuť svoje telo a relaxovať,“

dodal sásovský poslanec Michal Škantár.

Na prízemí  Fitness centra Sásová vás privíta Protein bar, kde si môžu posedieť s výhľadom na cvičiacich a občerstviť sa, vrátane posilnenia tela športovou výživou, alebo si tu kúpiť rôzne tréningové doplnky. Jedného z prítomných profesionálnych trénerov Petra Antala sme sa spýtali na služby, ktoré tu poskytujú návštevníkom.

„Na prízemí je  Kardio zóna so špičkovými bežiacimi pásmi až do 250 kg, schodovým trenažérom, spiningovými bicyklami, crosstrainermi a veslicou. Inak je to momentálne asi najkvalitnejšie vybavenie, ktoré je na trhu,“

informuje nás sympatický tréner.

Silových športovcov v Hardzóne poteší množstvo jednoručiek s váhou až do 60 kg, bicepsové a EZ činky s fixnou váhou, silová klietka, drepovacie stojany, profi Monolift či jedinečná tlakárska lavica Benchpress. Hardzónu dopĺňajú špičkové americké stroje značky HOIST, ktoré sú určené na komplexné precvičenie celého tela, zaujmú unikátnym dizajnom a jednoduchosťou ovládania, ktoré zvládne aj začiatočník. Od  Petra Antala sme sa dozvedeli pikošku, že ich používa napríklad aj Vladimír Putin či Arnold Schwarzenegger.

Prvé poschodie je určené pre kondičné funkčné tréningy Crosfit, k čomu sú tu všetky potrebné doplnky, vrátane multifunkčnej veže Mapler, na ktorej môže naraz cvičiť viac ako 10 cvičencov. Dá sa tu špeciálne trénovať aj box. Pre mamičky, ktoré si  prídu zacvičiť aj s deťmi, je tu k dispozícii detský kútik.

K najväčším výhodám Fitnes centra Sásová patrí to, že je postavené nielen pre profesionálnych silových športovcov, ale kľudne si tu môže zacvičiť aj človek, ktorý sa tomu venuje iba rekreačne. Výhodou je, že mu pritom  poradia skúsení tréneri, ako správne cvičiť a výživne sa stravovať. K vybaveniu vnútorných priestorov Fitness Sásová onedlho pribudne aj vonkajšia letná terasa.

V každom prípade je obsadenie voľných priestorov bývalej ZŠ Tatranská takýto nájomníkom užitočné pre mesto aj Bystričanov. V objekte sa ešte nachádza dostatok voľnej plochy, ktorá by sa dala zmysluplne využiť. Fitness Sásová je dobrým príkladom, ako na to.

Zdroj: Bystricoviny.sk foto: Matej Kapusta