FOTO: Skvelý športový deň v Kráľovej  

SPRÁVY
0 /

Mestkí poslanci Igor Kašper a Milan Smädo v spolupráci s občianskymi radami vo svojom volebnom obvode dokážu pripraviť naozaj zaujímavé a navštevované  akcie počas celého roka. Jednou z takých bol aj športovo – spoločenský deň v Kráľovej, na ktorý v pondelok prišla celkovo viac ako tisícka malých i veľkých návštevníkov zo širokého okolia.

Medzi nimi sme zastihli aj olympijskú víťazku Nasťu Kuzminovú so synom Jelisejom. Umelý trávnik radvanského štadióna  spolu s BUĎ FIT ihriskom žil od pol jedenástej až do 15:30 hod. detskými súťažami za asistencie dospelákov a príjemnou zábavou. Nechýbal chutný guláš či tradičné pagáče, s množstvom sladkostí a potrebného občerstvenia v teplom dni.

Po minulých daždivých dňoch  v pondelok vyšlo aj počasie a do samého konca svietilo slniečko. Až keď sa organizátori balili, prišla búrka. Ani to však nemohlo zmazať výborný dojem zo skvelého športovo- spoločenského dňa v Kráľovej.

„Dnes sa nám podarilo zorganizovať tretí ročník tejto už tradičnej akcie v Kráľovej pre deti, rodičov i starých rodičov. Financie sme získali z participatívneho rozpočtu, v ktorom sme uspeli s naším projektom. Všetko, čo tu teraz vidíte, je úspech celého nášho volebného obvodu s občianskymi radami  a za všetko hovorí obrovský záujem ľudí, momentálne sme napočítali pri registrácii okolo tisícky ľudí a ešte nie sme na konci,“

uviedol pre náš portál jeden z organizátorov poslanec Igor Kašper.

Deti mali k dispozícii osem stanovíšť so sladkými odmenami a množstvo sprievodných akcií, ale na svoje si prišli aj dospeláci. Boli tu  trampolíny, lukostreľba, nafukovací hrad, maľovanie na tvár, streľba loptou na bránu,  rôzne preliezky, detský kútik či líčenie pre ženy so značkovou kozmetikou. Návštevníci si mohli zahrať futbal, volejbal, bedminton alebo petang. Všetkých zabával DJ.

Je to jedna z mnohých akcií, ktoré sme organizovali počas celého volebného obdobia. Myslím, že je to veľmi vydarený športovo-spoločenský deň tu v Kráľovej. Našťastie nám vyšlo počasie, lebo včera tu ešte stála voda. Ľudia sú spokojní a to je najdôležitejšie, vlastne pre nich to všetko robíme. Takto by to malo vyzerať v celom meste,“

dodal poslanec Milan Smädo, ktorý má s organizovaním takýchto akcií dlhoročné skúsenosti.

Pondelkový športovo-spoločenský deň  patril predovšetkým ľuďom z volebného obvodu Kráľová, Pršianska terasa, Kremnička, Rakytovce a Iliaš, ale prišli aj obyvatelia z Radvane a Fončordy. Vysoká návštevnosť potvrdila, že takéto akcie majú význam a sú užitočné pre celé rodiny, ktoré sa stretnú v príjemnom prostredí a môžu si spoločne zašportovať či zabaviť sa. Tohto roku prišlo do Kráľovej dvakrát toľko ľudí, ako vlani.

Autor: (tom), Foto: redakčné