FOTO: Školu na Bakosske zachránili, mohli by aj prístupovú cestu

SPRÁVY
1 /

Keď v auguste minister školstva Peter Pellegrini nepodpísal žiadosť mesta o vyradenie ZŠ Bakossova zo siete mestských škôl a poslanci to na septembrovom mestskom zastupiteľstvo potvrdili, rodičom žiakov i pedagógom odľahlo na srdci.

„Keďže sme Bakossku napokon udržali medzi ostatnými mestskými školami, nemôže zostať bez výmeny okien, ktoré už majú na iných školách od prázdnin. Preto navrhujem doplniť ju do programu STEFE, aby neboli ukrátení o lepší komfort v tejto škole jej pedagógovia ani žiaci,“

uviedol poslanec Marián Hlaváč na septembrovom zastupiteľstve

Jeho návrh prešiel jednomyseľne. Hoci doposiaľ  sa na škole nevymenili ani vchodové dvere, zavládlo v meste všeobecné uspokojenie. Nebude však zrejme trvať dlho.

Ako sme sa mohli presvedčiť na vlastné oči, k zachránenej škole a k okolitým budovám vrátane evanjelického cintorína vedie rozbitá prístupová cesta, ktorá miestami pripomína tankodrom.  Keďže je ti pomerne rušná premávka, vodiči si musia dávať veľký pozor, aby to neodniesla náprava ich vozidla. Aj chodník je v žalostnom stave, čo pre chodcov znamená zvýšené riziko úrazu.

„Neviem, prečo to mesto nechalo v takomto stave. Jazdím tadiaľto každý deň s deťmi do školy a vozím ich aj domov, ale jazdiť po týchto dierach je niekedy umenie. Kľudne vám to predvediem,“

povedal nám mladý vodič z otvoreného okienka  a svojím autom opatrne nabehol na jeden z výtlkov.

Je jasné, že po nedávnych komunálnych voľbách sa odchádzajúce vedenie mesta nebude ponáhľať so schválenými úpravami na ZŠ Bakossova, ani sa nejako zvlášť hrnúť do nevyhnutnej opravy zničenej prístupovej cesty. Každý si ľahko domyslí, ako to tu bude vyzerať po zime.

Pritom takmer jarné počasie v novembri je ako stvorené nielen na výmenu okien na škole, ale aj zaplátanie dier na prístupovej ceste k nej. Zobudí sa niekto z kompetentných?

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová