FOTO: Sásová žila dňom detí

SPRÁVY
2 /

Napriek chvíľkovej dažďovej prehánke sa na ihriskách pod oporným múrom na Rudohorskej v nedeľu popoludní zišli malí i veľkí Sásovčania, aby spoločne oslávili MDD. 1.júna tak už tradične ožilo najväčšie banskobystrické sídlisko zabávajúcimi sa deťmi.

Organizátori, ktorými boli Saleziáni Don Bosca, Domka – združenie saleziánskej mládeže, Laura – združenie mladých, NOI Náš domov Sásová, Občianska rada Rudlová-Sásová a poslanci volebného obvodu č.7 v spolupráci s mestom, opäť pripravili pre deti aj s ich rodičmi a starými rodičmi perfektný „Deň detí v Sásovej“. Do športového areáli prišlo asi 500 detí a dospelákov, ktorí mali o zábavu a dobrú náladu postarané.

„Spolu s ostatnými organizátormi ma veľmi teší, koľko nám dnes prišlo sem detí. Aj keď počasie trošku zaškrípalo, pripravený  program  sa podľa reakcií  páčil všetkým  Chcem sa poďakovať každému, kto akokoľvek prispel k tomuto nášmu tradičnému podujatiu. Verím, že sa takto stretneme aj o rok,“

zhodnotil vydarenú akciu  poslanec Andrej Refka, ktorý sa na organizovaní „Dňa detí v Sásovej“ podieľa už od roku 2007. Spolu s ním sa akcie zúčastnili aj jeho poslaneckí kolegovia Jakub Gajdošík a Vlastimil Plavucha, ktorého malá dcérka sa tiež aktívne zapojila do súťaženia.

Deti pri registrácii dostali kartičku, na ktorej bola mapka ihriska  s rozmiestnením stanovíšť a priestorom na získavanie pečiatok. Potom absolvovali jednotlivé športové  disciplíny  ako preťahovanie lanom, ryžovanie zlata,  pretláčanie rukou, trampolína, hokej, kop na bránu či  skok vo vreci.

Za predvedený výkon a šikovnosť dostávali na kartičku pečiatky a tie si potom vymieňali v priľahlom bare za sladkosti a občerstvenie. V kurze bola cukrová vatu s kofolou.  Deti si mohli vyskúšať aj rôzne atrakcie , ako napríklad maľovanie na tvár, nafukovací hrad, lukostreľbu alebo skákacie chodúle.  V kultúrnom programe vystúpil  tanečný súbor Energy zo ZŠ Sitnianska s kreáciou „Pravek“ pod vedením pani Hlubockej.

Prvé júnové  podujatie pre deti v Sásovej bolo  skvelou vizitkou práce aktívnych organizátorov, ktorí podobných akcií na sídlisku zvládnu za rok niekoľko. Napokon posúďte sami z našej fotogalérie.

Autor: mt, Foto: Mirka Chabadová