FOTO: Pozrite si krásu vo svetle zakliatu na LIGHT EXPO – light&design

SPRÁVY
0 /

V piatok večer sa na banskobystrickom Námestí SNP otvorila jedinečná svetelná výstava LIGHT EXPO: light&design 2015. Centrum mesta zrazu ožilo krásnymi svetelnými sochami a exponátmi z dielne miestnych i cezpoľných umelcov. 

Ak ste náhodou nestihli piatkové slávnostné otvorenie svetelnej výstavy s kultúrnym programom, nič sa nedeje. Nádherné diela 13 svetelných dizajnérov môžete obdivovať každý večer až do rána v priestore Námestia SNP až do 18.októbra.

V meste pod Urpínom ide o jedinečné prepojenie umenia, kreativity a unikátnych svetelných technológií z dielne odvážnych umelcov, študentov a profesionálov. Budú to dva nezabudnuteľné týždne, počas ktorých sa vo večerných a nočných hodinách zmení pešia zóna Banskej Bystrice na veľké umelecké pódium svetla.

Každý z umelcov poňal svoje svetelné dielo inak a v tom je krása tejto výstavy, ktorej druhý ročník práve prebieha. Je neuveriteľné, čo dokáže urobiť ľudská ruka s optickými vláknami a svetlom ako takým, koľko krásy je v ňom zakliate. Banskobystrická exhibícia sa sústreďuje na svetlo vo všetkých jeho podobách a prináša nový pohľad na umenie práve pomocou hry svetla.

Organizátorom tohto unikátneho podujatia v Medzinárodnom roku svetla, pod záštitou UNESCO a primátora mesta Banská Bystrica, je spoločnosť LEDeco solution, s.r.o. s partnermi. Viac informácií získate na www.light-expo.eu alebo https://sk-sk.facebook.com/events/1498196473836506/.

Program exhibície LIGHT EXPO: light&design

Piatok 2.októbra 2015

19:00 Otvorenie výstavy na Námestí SNP s umelcami  Pas de Pitié, TK ELEMENT, žonglérska show a Barbora Hazuchová & Marek Masarík

Sobota 3.10. 2015

17:00 Medené mesto – Harry Teater za Barbakanom

Sobota 17.októbra 2015

15:00 Premietanie filmu Nikola Tesla – Tesla, Master of  Light v Múzeu SNP

Pondelok 26.októbra 2015

14:00 Jednota svetla, dizajnu a moderných technológií – diskusné fórum v KOMUCE na Robotníckej 12

Sprievodný program:

Výstava fotografií z I. a II.ročníka exhibície pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu

Radnica na Námestí SNP 28.9.-5.10.

Europa SC 6.10.-18.10.

 

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová