Foto: Posledný Sídliskový večerníček bude v nedeľu v Radvani

SPRÁVY
0 /

V nedeľu 24.augusta 2014 sa o 18:00 hod, v Radvani uskutoční posledné podujatie z cyklu Sídliskové večerníčky, ktoré si pre najmladších Banskobystričanov pripravilo mesto Banská Bystrica v rámci programu Kultúrneho leta 2014.

Herci Divadla z Pasáže predviedli deťom v Sásovej na Rudohorskej hru Mechúrik Koščúrik na vandrovke a na Fončorde Spojovej ulici  zasa Mechúrik Koščúrik . Divadlo bez opony zasa v Podlaviciach uviedlo českú ľudovú rozprávku Čert a Káča.

V nedeľu večer príde do Radvane na detské ihrisko pri Tihányiovskom kaštieli Divadlo Harry Teater s bábkovým predstavením Havo Slavo.o malých i veľkých veciach.

Divadlo Harry Teater

Riaditeľom, režisérom a hercom divadla je Ján Haruštiak. Rodák zo Sučian k  herectvu pričuchol v martinskom divadelnom súbore Strojárik. Od roku 1981, kedy sa stal členom umeleckého súboru, až do roku 2010 pracoval ako herec v Divadle Na Rázcestí. Rozhľad si rozšíril štúdiom na PF UMB v Banskej Bystrici.

Má za sebou množstvo stvárnených postáv. Za niektoré dokonca dostal ocenenie. V súčasnosti ho môžete vidieť v Bábkovom Divadle na Rázcestí, Štátnej opere Banská Bystrica, Kultúre pre všetkých, RE – CULTURE, Divadle Ivana Palúcha. Účinkoval aj v Opere SND a Divadle Na vysokej nohe a v televíziách Moderuje rôzne kultúrne a spoločenské podujatia. V hereckom tíme sú ešte  Andra Krestianová, Patrícia Pivolusková, Mária Olejníková a Juraj Haviar.

Už teraz možno povedať, že Sídliskové večerníčky bol dobrý nápad. V meste Banská Bystrica sa tak darí prinášať kultúru pre malých i veľkých priamo do jednotlivých mestských častí.

Zdroj: Mesto BB