FOTO: Pondelkový Deň matiek v Sásovej

SPRÁVY
0 /

V sásovskom Komunitnom centre na Tatranskej oslavovali Deň matiek v pondelok 12.mája. Podujatie pripravili Občianska rada RU SA II, občianske združenie Viktorky, NOI Náš domov Sásová, spoločenstvo Rudlová Sásová, Denné centrum seniorov a ZŤP Púpava a Komunitné centrum v Sásovej .

Sálu v bývalej základnej škole  zaplnili hostia spolu s účinkujúcimi – Jánom Haruštiakom, jeho kolegami a deťmi  MŠ Strážovská ulica. Nechýbala ani  torta ku Dňu matiek, ,kvetinové darčeky či sladkosti pre účinkujúce deti s finančnou podporou  poslancov zo Sásovej.

Prítomné matky obdarovali kvetmi sásosvskí poslanci Michal ŠkantárAndrej Refka, ktorí sa im aj prihovorili. Poslanec Refka pre náš portál povedal:

„Chcel by som zaželať všetkým matkám k ich sviatku len to naj a vyjadriť úctu a vďaku za to, že priviedli na svet nový život.  Veľký potlesk po každom vystúpení účinkujúcich, nasvedčoval tomu že sa akcia vydarila a prítomným páčila.“

Poslanec Škantár ho doplnil:

Deň matiek patrí k najkrajším sviatkom v roku a preto som veľmi rád, že z roka na rok rastie účasť na takýchto podujatiach, ktorými si ho vieme pripomenúť. Samozrejme ďakujem všetkým účinkujúcim a organizátorom, hlavne detičkám a učiteľkám z materskej škôlky Strážovská za krásny program.“

Elena Púchyová za organizátorov podujatia poďakovala  pani Juhásovej a výbornej cukrárke pani Filadelfiovej za vynikajúcu tortu, Zuzane Pepichovej a študentom Osobitnej školy Ďumbierska ulica za srdiečka pre mamy a staré mamy.

Počas Dňa matiek bolo v spolupráci s územným spolkom Červeného kríža v Brezne pripravené zdravotné okienko. Obyvatelia sídliska si mohli bezplatne dať zmerať, tlak, tuk, a vitalitu pľúc. Osobitné poďakovanie patrilo Monike Faškovej, ktorá svojim mnohonásobným darcovstvom krvi pomáha aj mamám z najväčšieho bystrického sídliska.

Pani riaditeľka a učiteľky MŠ Strážovská zasa pripravili so svojimi deťmi pre matky zaujímavý kultúrny program.  Maliarky  Elena Králiková-Bračoková  a pani Dvorská zasa pripravili  krásnu výstavu umeleckých prác. V pondelok vládla medzi ľuďmi na Tatranskej pohoda.

(tom)

Zdroj: foto: Elena Púchyová