FOTO: Po pondelkovom daždi opäť v Sásovej

SPRÁVY
2 /

Aj v pondelok popoludní sa najväčším bystrickým sídliskom prehnal búrkový dážď. Hoci búrka nebola taká silná, ako v nedeľu, voda si opäť našla slabé miesta na ceste aj na parkovisku.

Na Facebooku sa objavili  zábery z upršanej pondelkovej Sásovej od našej fotografky Mirky, rovnako zverejnil aktuálne fotografie zo zatopeného parkoviska na Sitnianskej pán Vigaš. Situácia začína byť každý deň rovnaká. Voda si nevyberá, zaplavuje cesty, chodníky, parkoviská, ihriská či pivničné priestory.

Od rána pomerne dusno a vlhko, popoludní sa priženú tmavé mračná od Panského dielu, ktoré sa za blýskania a hrmenia preháňajú najmä nad Sásovou. Množstvo vody, ktoré v krátkej dobe spadne na plochu sídliska, je obrovské. Nasiaknutá pôda ju nestačí absorbovať, bahno s naplaveným pieskom zanáša kanalizačné vpuste. Výsledok vidno na fotografiách.

Obyvatelia zo Sásovej právom očakávajú od mesta resp. správcu kanalizácie nejaké konkrétne kroky k tomu, aby sa zajtra nemuseli obávať poškodenia svojho majetku vodou, či už sa jedná o bytové domy alebo zaparkované autá. Nie na všetko totiž platia uzatvorené poistky…

V pondelok sa po zásahu sásovských poslancov mal prísť niekto z mestského úradu pozrieť na miesto činu, kde to po prietrži mračien vyzerá najhoršie. Uvidíme, či a ako rýchlo sa nájde efektívne riešenie tejto nepríjemnej situácie, ale konať treba čo najskôr…

Autor: (mt), Foto: FB Moja Sásová