FOTO: Olympijský deň detí a mládeže na ZŠ Moskovská

SPRÁVY
0 /

Tento týždeň sa v Banskej Bystrici konali športové zápolenia žiakov I. stupňa základných škôl. My sme sa boli pozrieť na olympijský deň ZŠ Moskovská a ZŠ Spojová na Fončorde.

Olympijský deň na Fončorde

Ráno sa slávnostného otvorenia športovej olympiády zúčastnili olympijský víťaz Matej Tóth, druhý viceprimátor Martin Turčan, Pavol Blažek z Dukly, futbalista Marek Penksa, riaditeľka ZŠ Moskovská Marta Melicherová a riaditeľka ZŠ Spojová Šárka Kováčová.

Mňa veľmi teší, že v rámci Európskeho mesta športu 2017 sa konajú takéto akcie na základných školách a mám pocit, že z roka na rok naberajú na sile. A veľmi vítam, že do akcií sa nám zapájajú ambasádori. Dnes otváral olympiádu Matej Tóth, ktorého deti privítali obrovským potleskom. Funguje nám motivácia k dobrej športovej aktivite, čo vítam,”

povedal po otvorení podujatia druhý viceprimátor  Martin Turčan.

Potom nasledovali samotné súťaže žiakov oboch škôl. Ktoré trochu narušil dážď, takže z vonkajšieho ihriska sa malá í športovci presťahovali do telocvične. Súťažilo sa v atletických disciplínach – člnkový beh, skok do diaľky z miesta, beh na čas, hod plnou loptou, futbal chlapcov a vybíjaná dievčat medzi tretiakmi a štvrtákmi..

Riaditeľka ZŠ Moskovská Marta Melicherová pre náš portál uviedla:

„Dnešného olympijského dňa detí a mládeže sa zúčastňujú žiaci I. stupňa našej školy a ZŠ Spojová. Súťažia v atletických disciplínach, futbale  a vybíjanej. Aj keď počasie nám celkom nevyšlo, súťaže pokračujú v telocvični, ale zvládneme to. V rámci sídlisk okrem nás na Fončorde  v Sásovej majú deti trojboj, ďalej v meste na Golianovej, potom je ešte zvlášť druhý stupeň spoločne na tejto škole.“

Doplnila ju riaditeľka ZŠ Spojová Šárka Kováčová:

Naším cieľom bolo hlavne dať príležitosť športovať viacerým deťom, lebo keby tu boli všetky školy, výber by sa zúžil. Sú tu aj ich športové vzory, čo deti motivuje podávať dobré výkony.“

Ďalšie podujatia športovej olympiády v meste

Vo štvrtok 8. júna  bude  pokračovať pre  žiakov  I. stupňa základných škôl  Deň plný športu v športovom areáli ZŠ Golianova.

Posledný májový deň privíta Základná škola Golianova žiakov II. stupňa banskobystrických základných škôl. V rámci Športovej olympiády si zmerajú sily dievčatá  a chlapci v behu na 60 m a 800 m, štafetovom behu 4 x 250 m a v skoku do diaľky. Kolektívy budú súťažiť v basketbale, vybíjanej, futbale a floorbale.

Štadión SNP na Štiavničkách sa už teší na najmenších účastníkov v rámci obľúbenej  Športovej olympiády detí materských škôl. Škôlkari aj tento rok zabojujú o putovný pohár primátora dňa 14. júna 2017.

Olympijské festivaly sa uzatvoria  týždeň pred letnými prázdninami. Park pod Pamätníkom SNP sa stane v piatok, 23. júna dejiskom krásneho športového sviatku  – Olympijského dňa. Viac informácií nájdete na: www.emsbb.sk

 

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová