FOTO: Nová autobusová stanica nadobúda čoraz reálnejšie kontúry

SPRÁVY
6 /

Kto chodí častejšie okolo staveniska novej autobusovej stanice, nemôže si nevšimnúť ten pokrok týždeň po týždni. My sme sa boli pozrieť na stavbu v stredu.

Na budúcej obchodnej časti stavby už stojí jednopodlažná skeletová konštrukcia. V dopravnej časti, ktorá bude dvojpodlažná, sa na železobetónové monolitické jadro osadili prefabrikované stĺpy, v predpolí sa týčia k nebu mohutné železobetónové pylóny. Pripravuje sa odsadenie ďalších konštrukcií.

Na okraji staveniska pokračujú zemné práce a prekladajú a siete. To malo za následok čiastočné obsadenie parkoviska pre osobné autá pri železničnej stanici a uzavretie chodníka smerom k dočasnej autobusovej stanici.

Primátor mesta Ján Nosko poskytol aktuálny rozhovor pre TV Hronka, v ktorom sa venoval aj výstavbe novej autobusovej stanice. Okrem iného uviedol:

„Som rád, že nová autobusová stanica rastie. Chodím okolo nej prakticky denne okolo stavby a pozorujem ten pohyb. Mesto má v rámci kontrolných dní na stavbe vytvorený priestor na sledovanie postupu prác. Máme vytvorené tímy a keďže mesto bude od investora odkupovať dopravnú časť chceme, aby dobre vyzerala a cestujúci sa tu cítili komfortne.“

Primátor sa vyjadril tiež k plynulosti stavebných prác a termínu dokončenia:

„Momentálne pracujeme na kreovaní interiérov, aj nedávno sme mali stretnutie s investorom a projektantom. Samozrejme všetko je o financiách, ale hľadáme spoločné prieniky. Čo sa týka termínu dokončenia autobusovej stanice, investor deklaruje koniec apríla 2017. My mu poskytujeme absolútnu súčinnosť. Snažíme sa uplatňovať naše požiadavky tak, aby to neohrozilo plynulosť výstavby. Verím, že sa to podarí.“

vizual4 (1)

 

Ján Nosko na záver povedal:

„Chceme mať stavbu pod kontrolou aj čo sa týka samotnej investície do dopravnej časti, ktorú budeme kupovať. Teraz je odsúhlasená suma 3,2 milióna eur a v tom rámci sa snažíme pohybovať. Došlo k určitému rozšíreniu dopravnej časti, lebo si to vyžadovalo dopravné riešenie pohybu autobusov v danom priestore, ale o tom budeme ešte s investorom rokovať.“

My budeme ďalej sledovať priebeh výstavby novej autobusovej stanice, ktorá sa na najbližšie mesiace stala najdôležitejšou stavbou v meste. Zatiaľ to vyzerá dobre.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadova