Foto: Na Zimnom štadióne sa už montujú mantinely

SPRÁVY
0 /

Na banskobystrickom Zimnom štadióne to v hlavnej hale už vyzerá na skoré otvorenie, aj keď zázemie zrekonštruovanej severnej tribúny sa bude dokončovať oddelene od klziska s tribúnami. V utorok 23.septembra už bola namontovaná prvá časť nových mantinelov.

„Po osadení mantinelov s ochranným plexisklom sa začne mraziť ľadová plocha a bude sa na nej môcť korčuľovať. Súčasne na pripravené betónové stupne osadíme nové sedačky, následne sa dokončia všetky stavebné práce v interiéroch a priestor sa uzavrie. Počas prevádzky hlavnej haly budú pokračovať v predsadenej časti dokončovacie práce na zázemí severnej tribúny, neskôr sa osadia aj skyboxy,“

uviedol pre náš portál uviedol pre náš portál  Tomáš Novanský za investora BPM s.r.o.

Najväčšie problémy stavbárom spôsobujú časté dažde, aby mohli uzavrieť predĺženú časť  strechy s izoláciou nad prístavbou so zázemím k severnej tribúne. V októbri by sa už v hlavnej hale mali hrať zápasy našich hokejistov HC´05 Banská Bystrica, na čo netrpezlivo čakajú všetci fanúšikovia „baranov“.

Bystricoviny pravidelne sledujú priebeh celej rekonštrukcie oboch hál Zimného štadióna. Najbližšie vám prinesieme aktuálny stav v hale „A“ po osadení mantinelov a sedačiek na severnej tribúne s novým ľadom.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová