FOTO: V materskej škole Sásovská cesta mali MDD na pirátskom ostrove

SPRÁVY
0 /

Materská škola Sásovská cesta je známa nielen príjemným prostredím s veľkou záhradou, ale aj interaktívnym prístupom k deťom i k rodičom.

Už tradične na Medzinárodný deň detí pripravuje pani riaditeľka s učiteľkami za pomoci rodičov špeciálny program s hrami a občerstvením. Inak tomu nebolo ani tento rok. Kým vlani to bol MDD včielok, tentoraz bol témou pirátsky ostrov.

Tomu zodpovedalo pirátske či námornícke oblečenie detí i učiteliek s ozajstným pirátom. V piatok už od skorého rána začal žiť pirátsky ostrov v záhrade MŠ Sásovská cesta špeciálnym MDD.

Najskôr to bolo Divadlo pod balkónom s Jánom Haruštiakom, ktorý spolupracuje s materskou školou v rámci vzdelávacích tém aplikovaných divadelnou formou pre deti. Teraz prišlo divadlo s aktuálnou pirátskou témou a do hry hneď zrána vtiahlo aj „pirátske“ deti.

Potom prišiel ozajstný pirát a ten zabával malých pirátov. Na pirátskom ostrove v školskej záhrade to potom žilo rôznymi hrami pre deti. Pani učiteľky mysleli aj na občerstvenie a pitný režim podľa možnosti v chládku, nakoľko teplota počas dňa stúpala.

Riaditeľka MŠ Sásovská cesta Milada Ursínyová pre náš portál uviedla:

„Tento rok sme MDD zamerali na pirátsky ostrov. Mali sme tu už rôzne témy na sviatok detí, napríklad včielky, šmoulíkov, indiánov, z rozprávky do rozprávky a teraz sa pani učiteľky rozhodli pre pirátsky ostrov a tak sme všetci aj oblečení. Pripravili sme pre deti celodenný program s touto témou formou pohybu a hier. Akciu zabezpečujeme v spolupráci s rodičmi, ktorí sú tu niektorí s nami celý deň. Máme aj sponzorov, vďaka ktorým môžeme poskytovať deťom občerstvenie. Je to vlastne spolupráca celého kolektívu vrátane pani kuchárok, ktoré napiekli chutné koláče aj pirátske poplamúchy.“

Hlavným sponzorom pirátskeho dňa v MŠ Sásovská cesta bol starý rodič Jozef Márnik, pridali sa Mliekáreň Selce, Gunaren ovocie, VEMAC Kováčová, LUNYS Bratislava či Ryba Košice.

Deti počas dňa hľadali pirátsky poklad, ktorý napokon našli v truhlici. Všetky dostali bublifuk a farebnú loptu. Po obede a spánku pokračoval MDD na pirátskom ostrove aj popoludní, to už prichádzali aj ostatní rodičia. Po celý deň vládla v sásovskej školskej záhrade skvelá nálada, čoho sme boli priamymi svedkami v našej fotoreportáži. 

Autor: (tom), Foto: redakčné