FOTO: Kto uprace bordel po jarmoku na Hronskom predmestí?  

SPRÁVY
2 /

357. Radvanský jarmok nevyšiel podľa predstáv organizátorov, trhovníkov ani návštevníkov. Dobrý pocit z tejto „udalosti roka“ prekazil lejak, ktorý sa vznášal nad mestom aj počas posledného dňa v nedeľu 14.septembra.

Potom prišiel sviatočný pondelok a v utorok sa majiteľovi objektu na Hronskom predmestí hneď pri moste, v ktorom okrem firmy sídli aj Hot Rod Cafe, nepríjemný pohľad. Všade naokolo sa povaľovali odpadky po jarmočníkoch, navyše niekto rozbil sklo na priečelí budovy.

„Tak takto to u nás vyzerá po jarmoku. Budem robiť všetko preto, aby viac naše pozemky na takéto účely využívané neboli. Ohlásili sme to na mestský úrad, ktorého pracovníci s nami rokovali pred Radvanským jarmokom, ale oznámili nám len, že sa prídu na to pozrieť.  Neviem kedy, ani kto to tu uprace a či nám niekto nahradí rozbité sklo. Zostane to asi len na nás,“

informoval nás znechutený majiteľ poškodenej budovy s kopou odpadkov na jeho pozemku, čo sme zaregistrovali aj my ešte v utorok popoludní.

Je zaujímavé, že vedľajšie veľké súkromné parkovisko, na ktorom stáli kolotoče a tiež stánky, bolo čisté a upratané, nehľadiac na brázdy po pneumatikách v zelených pásoch popri  asfalte. Aj takúto odvrátenú tvár mal Radvanský jarmok 2014 v Banskej Bystrici…

Autor: (tom), Foto: redakčné