FOTO: Kruhová križovatka pri novej autobusovej stanici naplno funguje

SPRÁVY
0 /

Minulý týždeň bola kvôli úpravám kruhovej križovatky pri stavbe novej autobusovej stanice uzatvorená časť komunikácie na ulici Cesta k Smrečine. Doprava tu už funguje naplno, pracuje sa ešte na rekonštrukcii prístupovej cesty k čerpacej stanici Shell a samotnej autobusovej stanici od kruhovej križovatky.

Na Ceste k Smrečine pri kruhovej križovatke pribudli ostrovčeky s novými obrubníkmi. Tu bude aj nový prechod pre peších. Upravujú sa aj ďalšie komunikačné priestory okolo samotnej stavby Zároveň sa v dopravnej časti novej autobusovej stanice začali betónovať podkladné vrstvy pre konečnú povrchovú úpravu komunikácií pre autobusy a nástupištia.

Finalizujú sa tiež práce v interiéroch Terminal Shopping Center. Septembrový termín ukončenia stavby sa blíži, čomu zodpovedá aj čulý stavebný ruch v celom objekte.

Predseda dopravnej komisie pri mestskom zastupiteľstve Marek Modranský k tomu uvádza:

„Som rád, že po vyriešení ostatných problémov na stavbe s dodávateľom finišujú práce na dokončení novej autobusovej stanice, vrátane prístupových komunikácií. Myslím, že ten najdôležitejší krok sme ako poslanci MsZ urobili na júnovom zastupiteľstve schválením zmluvných podmienok s investorom na kúpu dopravnej časti a bankového úveru, ktorý sa bude splácať z prevádzky stanice – poplatkov od dopravcov.“

Po dokončení novej autobusovej stanice Mesto Banská Bystrica odkúpi do svojho vlastníctva od investora Primum s.r.o. jej dopravnú časť za 3,2 milióna eur bez DPH. Nadobro sa tak vyrieši viac ako tridsaťročný problém bystrického strašidla.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová