FOTO: Hurá so športom do školy v Sásovej  

SPRÁVY
1 /

Nedeľa na štadióne ŠK Sásová patrila futbalu a akcii „Hurá so športom do školy“. Prišlo okolo 500 ľudí a napriek prehre domácich s Medzibrodom v 5. lige to bolo príjemné jesenné popoludnie.

Organizátormi nedeľného podujatia boli Občianska rada a Spoločenstvo  Rudlová – Sásová, ŠK Sásová v spolupráci s poslancami za tento volebný obvod a mestom Banská Bystrica.   Počas prestávky futbalu privítala všetkých na „Hurá so športom  do školy“ predsedníčka miestnej občianskej rady Ľubica Buranová:

„Pozývame na trávnik malých obyvateľov Rudlovej – Sásovej  na toto športovo-zábavné popoludnie s futbalom, hrami a občerstvením, ktoré sme pre vás pripravili na spríjemnenie tejto nedele.“

Prítomní boli aj sásovskí poslanci Andrej Refka, Michal Škantár, Tomáš Novanský, Martin Turčan a Jakub Gajdošík, medzi Sásovčanov prišiel aj nezávislý kandidát na primátora Ján Nosko. Deti aj s rodičmi sa pustili do pripravených hier s loptou, obručami, plávacími kolesami,  do hádzaním loptičiek a krúžkov na cieľ, ale aj do streľby lukom do terča a ďalších hier. Odmenou pre malých boli sladkosti, pre veľkých zasa radosť zo šikovnosti detí.

„Chcem sa poďakovať všetkým organizátorom na čele s Ľubkou Buranovou. Toto podujatie je pre všetkých obyvateľov nášho volebného obvodu a dúfam, že sa tu cítili dobre. Napokon nám vyšlo aj počasie,“

povedal poslanec  Andrej Refka, ktorý na začiatku predviedol deťom jednotlivé súťažné disciplíny, ktoré si potom vyskúšali na vlastnej koži.

Pre všetkých, ktorí si zakúpili lístok na futbalový zápas, bolo pripravené chutné občerstvenie. Okrem kofoly alebo piva to bol guláš, klobása, bryndzové halušky, ale aj haruľa či langoše.

 

Autor: (mt), Foto: redakčné