Foto: Habakuky urobili rekord v čistení zubov dvojíc

ZAUJÍMAVOSŤ
0 /

V sobotu 16.augusta sa v rozprávkovej dedine HABAKUKY na Donovaloch uskutočnil pokus o ustanovujúci slovenský rekord v čistení zubov vo dvojici na jednom mieste.

Miestom vytvorenia rekordu v tejto zvláštnej disciplíne bolo autentické prostredie  slovenských ľudových rozprávok o Laktibradovi, Popolvárovi, Zlatej priadke a ďalších rozprávkových hrdinov. Okrem čítania rozprávok z kníh Dobšinského sa v tento deň o zábavu postarali Miro Jaroš, Robo Papp, Bystrík, Monika Haasová a moderátor Chyno.

Rekord uskutočnilo Občianske združenie Habakuky v zastúpení svojím podpredsedom Pavlom Hadačom, vedúcou areálu Mgr. Michaelou Šipkovou a produkčnou Kristínou Belicovou. Ustanovujúci rekord je 99 dvojíc, ktoré si čistili zuby na jednom mieste.

Certifikát o rekorde potvrdil komisár SR Vladimír Výboštok, ktorého ako najrýchlejšieho seniora planéty nazývajú aj „slovenský Bolt“. Známy Bystričan – atletický veterán je držiteľom 74 medailí zo svetových a európskych šampionátov  v zahraničí (40 zlatých, 17 strieborných a 17 bronzových).

„Vládla tu skvelá atmosféra. Som rád, že Habakuky splnili všetky podmienky potrebné k uznaniu slovenského rekordu v čistení zubov dvojíc na jednom mieste a pokiaľ ho budú chcieť prekonať ostatní záujemcovia, bude ich musieť  byť viac ako 99 dvojíc,“

uviedol pre náš portál komisár slovenských rekordov Vladimír Výbošťok.  Po vyhlásení tohto rekordu pokračovala ďalej zábava návštevníkov Habakukov.

Všetci, ktorí chcú zažiť atmosféru slovenských ľudových rozprávok, by mali navštíviť netradičnú dedinku, ktorá od roku 2009 víta svojich návštevníkov na Donovaloch pod Novou Hoľou pri apartmánovom komplexe Šafran. Tvoria ju domčeky v štýle ľudovo-fantazijnej architektúry, ktorým dominuje Škrupinový zámok s jazierkom, amfiteáter s kapacitou cca 200 osôb či obchodný dom KÚRNIK ŠHOPA SENTER. Okrem týchto zaujímavostí nájdete v areáli ďalšie čarovné domčeky rôznych tvarov a mien – zakliate Čierne mesto, Hodovňu, Železnú horu, Slnečník, domček Proroka Raka…

Návšteva rozprávkovej dediny HABAKUKY na Donovaloch, ktorá je ideálna pre rodinný výlet, vás vtiahne do originálnej rozprávkovej atmosféry. Hrdinovia ľudových príbehov sa postarajú o autentický zážitok pre celú rodinu v dedinke, ako vystrihnutej z obalu detských knižiek a predstáv. Už len čakáte, kedy sa spoza Škrupinového zámku vynorí sám rozprávkar Dobšinský so zápisníkom v ruke.

Fantázia a hravosť číha na každom rohu. Či už je to originálna rozprávková architektúra, interaktívne divadelné predstavenia alebo ukážky ľudových remesiel, o program je postarané. Tak, ako bolo netradičné čistenie zubov vo dvojiciach…

Autor: (tom), Foto: redakčné