FOTO: Fašiangy s pochôdzkou v Rudlovej a Sásovej

SPRÁVY
0 /

Nedeľa patrila v Rudlovej a Sásovej tradičným Fašiangom s pochôdzkou. Na ceste od rudlovskej muštárne do cieľovej reštaurácie Sopráno sa k veselému sprievodu s hudbou a maskami postupne pridávalo čoraz viac ľudí, viacerí to sledovali zo svojich domov či bytov.

Túto akciu zorganizovala Občianska rada Rudlová – Sásová I. v spolupráci s poslancami MsZ volebného obvodu č.3 Predsedníčka občianskej rady Ľubica Buranová bola s účasťou a priebehom fašiangov spokojná:

„Prišlo opäť množstvo ľudí, hudba udržiavala skvelú náladu a nesklamali ani kuchári. Naši občania si fašiangy s pochôdzkou obľúbili, takže budeme v tom pokračovať aj na rok.“

Na zastávkach fašiangového sprievodu na parkovisku pri Lidli, pri veži v Sásovej či na parkovisku COOP Jednota sa tancovalo a spievalo, nechýbalo ani malé občerstvenie. Pohronci pod vedením Mariana Čupku trúbiacom na rohu a nešetriacim vtipným slovom odviedli na fašiangovej trase skvelú prácu.

VB sprievode bol s priateľkou aj sásovský poslanec Michal Škantár, ktorý pre náš portál uviedol:

„Chcem sa poďakovať Ľubke Buranovej, na pleciach ktorej ležala hlavná organizácia tohto podujatia. Som milo prekvapený veľkou účasťou ľudí, čo je známkou toho, že obyvatelia Rudlovej a Sásovej sa spolu v tento čas radi zabavia pripomínajúc si staré ľudové tradície.“

Fašiangový sprievod skončil v Sopránka, kde pokračovala zábava pri dobrom guľáši aj s občerstvením. Na posedení do tanca i počúvania hrala ľudová hudba Vrštek.

Autor: (tom), Foto: autor