FOTO: Dvojdňová Medzinárodná výstava mačiek v Banskej Bystrici

SPRÁVY
0 /

Sobota a nedeľa 15.  a 16. októbra 2016 patrí v Banskej Bystrici mačkám všetkých druhov. V aule Slovenskej zdravotníckej univerzity v Radvani na Bernolákovej 8 sa koná 15. a 16. ročník  Medzinárodnej výstavy mačiek.

Výstavu organizuje CAT CLUB Banská Bystrica pod záštitou primátora mesta Jána Noska a za osem rokov svojej existencie si získala veľa priaznivcov nielen medzi vystavovateľmi z takmer celej Európy, ale aj medzi divákmi. Tí prúdili do nových priestorov  auly SZU Od 10:00 – 18:00 hod., aby sa potešili pohľadom na nádherných domácich štvornohých priateľov človeka a prípadne sa s nimi chvíľu poláskať či aspoň ich pohladkať.

Vystavovatelia pricestovali z mnohých krajín Európy. Okrem  Slovenska aj z Poľska, Čiech, Maďarska a Rakúska. krásu, ladnosť a proporcie vystavovaných mačiek posudzovali medzinárodní rozhodcovia z Francúzska, Španielska, Fínska a Slovenska..

Banskobystrická výstava je špecifická aj svojou vlastnou súťažou o „najkrajší chovný pár“ a „najúspešnejšieho chovateľa výstavy“. My sme sa boli pozrieť na domácich miláčikov v sobotu a môžeme sa tak s vami podeliť o ich krásu prostredníctvom našej fotogalérie.

Pravdupovediac nezávidíme rozhodcom vybrať spomedzi toľkých chlpatých i bezsrstých krásavcov či krások tých najlepších. Krátko po obede sa väčšina mačiek venovala svojej najmilšej činnosti spánku, ale niektoré nám venovali svoj nezabudnuteľný pohľad mačacích očí rôznych farebných odtieňov.   

Našli sa aj hravé mačky, najmä biela dlhosrstá s modrými očami. Viaceré sa stali terčom pre zvečnenie na fotografii v mobiloch či foťákoch  návštevníkov. Tí si okrem prehliadky mačiek mohli zakúpiť krmivá či iné potreby pre svojich štvornohých miláčikov od našich a zahraničných predajcov.

Pre deti bolo pripravené aj umelecké maľovanie na tvár a svoj priestor si v aule SZU  našli  aj  mačičky z útulkov zo Zvolena a Banskej Štiavnice. Pre tých, ktorí to nestihli v sobotu, je výstava otvorená aj v nedeľu od desiatej rána do osemnástej večera.

 

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová