FOTO: DFS Dupkáčik pri ZŠ Spojová na návšteve v NR SR s Petrom Pellegrinim

SPRÁVY
0 /

Deti z Detského folklórneho súboru DUPKÁČIK pri ZŠ Spojová pod vedením pani učiteľky Mgr. Viery Potančokovej zvíťazili v dvoch ročníkoch po sebe (2014 a 2015) v tanečnej súťaži SCHOOLDANCE v sekcii LOCAL DANCE.

DFS Dupkáčik v Bratislave

Jedna z cien pre víťazov tejto súťaže bola Škola tanca s tanečným trénerom a tanečníkom spoločenských tancov Petrom Modrovským. Práve 11. mája 2017 sa uskutočnila návšteva jeho akadémie Dancovia v Bratislave.

Keďže garantom tejto súťaže bol súčasný podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini, pri tejto príležitosti pozval deti z DFS do priestorov NR SR, kde ich srdečne prijal a umožnil im zúčastniť sa 17. schôdze v hodine otázok.

Pri svojom vystúpení pred odpovedaním na otázky Peter Pellegrini pozdravil návštevu na balkóne:

„Sú tu deti zo Základnej školy Spojová z Banskej Bystrice, z mesta z ktorého ja pochádzam. Chcem im pekne poďakovať, že k nám prišli o to viac, že prišli v krásnych slovenských krojoch a myslím, že tak trošku prispejú k tomu, aby sme počas tohto ťažkého rokovania aj trochu pookriali.“

Prítomní poslanci a členovia vlády privítali návštevu z Banskej Bystrice potleskom. V  parlamente si potom deti mohli prehliadnuť jeho priestory aj s odborným výkladom. Po návšteve NR SR sa  presunuli na nádvorie bratislavského hradu, kde pokračovali exkurziou a spoznávaním jeho histórie.

Postrehy detí

Lucia, ôsmačka:

„Prvá zastávka bola v jedinečnej tanečnej škole u Peťa Modrovského. Po stretnutí s Máriou Čírovou sme sa prezliekli do krojov a naša ďalšia cesta smerovala do parlamentu, kde nás už čakali. Pri príchode si nás všetci obzerali. Bolo to úžasné! Stretli sme sa s pánom  Pellegrinim. Potešili sme ho našim spevom a tancom. Pridal sa k nám a zahral na píšťalke.“

Sofia, druháčka:

„Keď som kráčala po červenom koberci, cítila som sa ako princezná. Som veľmi šťastná, že som tam mohla byť.“

zdroj: Milan Bornay, foto: ZŠ Spojová