FOTO: Časť Lazovnej ulice k ZŠ J. Bakossova bude v sobotu úplne uzavretá

SPRÁVY
0 /

Ako sme sa mohli presvedčiť už viackrát, ku škole J. Bakossa,  evanjelickému cintorínu a k okolitým budovám stále vedie rozbitá prístupová cesta aj s chodníkom. Mesto tu opravovalo výtlky koncom roka 2014, ale pomerne rušná premávka s prírodnými podmienkami urobili svoje.

Bude sa kompletne obnovovať povrch vozovky

V sobotu 30. apríla 2016 v čase od 8:00 – 18:00 hod. bude z dôvodu kompletnej obnovy povrchu vozovky úplne uzavretá časť Lazovnej ulice – odbočka k Základnej škole J. Bakossa.

„Žiadame obyvateľov a návštevníkov Lazovnej ulice o porozumenie a ospravedlňujeme sa za znížený komfort počas trvania uzávierky. Vodičov prosíme o rešpektovanie pokynov príslušníkov mestskej polície. V prípade nepriaznivého počasia budú práce realizované v náhradnom termíne,“

informuje hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová.

Koncom roka 2014 sa opravili len výtlky

Na problém rozbitej cesty aj s chodníkom upozorňujú miestni obyvatelia a návštevníci školy už dlho. V novembri 2014 sme kritizovali tento stav aj na našom portáli. Slovo dalo slovo a začiatkom .decembra sa zaplátali aspoň najväčšie výtlky.

Diery na prístupovej ceste zaplnené asfaltom sa po dvoch zimách opäť obnovili. Tentoraz pristupuje mesto ku kompletnej výmene asfaltu na vozovke cesty a vydláždi sa aj nový chodník.

Takáto obnova komunikácií, ktorá vydrží omnoho dlhšie, by mala pokračovať aj na ďalších úsekoch poškodených ciest v meste. Vlani banskobystrická samospráva na tento účel využila vládnu dotáciu a spolu s financiami z mestského rozpočtu sa takto podarilo opraviť rekordné množstvo úsekov ciest i chodníkov v Banskej Bystrici.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová a mesto BB