FOTO z Bakossovej ulice: Zaparkované autá s papučami na kolesách v rade

SPRÁVY
18 /

Za normálnych okolností by možno tento článok aj s fotografiami skončil v rubrike „Parkujem ako pako“, ale toto nie je ten prípad. Na Bakossovej ulici sme objavili asi desiatku zaparkovaných áut v rade s papučou na kolesách.

Bol to kuriózny prípad, pretože toľko papúč pohromade sa len tak nevidí. Pátrali sme po príčine, čo také sa stalo, že došlo k hromadnému obúvaniu týchto nepríjemných zábran v jazde.

Napokon sme sa dozvedeli, že príčinou toľkých papúč na osobných autách, ktorých vodiči tu zrejme po pamäti a zo zvyku doposiaľ parkovali, je zmena zvislého dopravného značenia.

Nedávno tu vznikla zóna rezidenčného parkovania pre obyvateľov ulice rovnako ako to roky funguje na Fortničke či na Sídlisku. Po troch týždňoch začala mestská polícia dodržiavanie nového dopravného značenie kontrolovať. Nič by na tom nebolo, keby:

– sa o tejto zmene informovalo skôr v médiách či upozornením priamo na mieste činu, čo sa tu chystá,

– keby zmena dopravného značenia bola zreteľná a dopravná značka jasne viditeľná (a nie čiastočne skrytá za konármi stromov s listami),

– možno by na začiatok, pokiaľ vodiči jazdiaci zväčša podľa zvyku zmenu dopravného značenia zaregistrujú, stačilo upozornenie lístkom za stieračom a nie hneď blokovať kolesá papučami.

Takto mali okoloidúci kráčajúci po chodníku pri pohľade na toľko namontovaných papúč v rade nevšedný pohľad.

 

 

Autor: (dem), Foto: redakčné