Eco MOBILITY Tour začína v Banskej Bystrici

SPRÁVY
0 /

Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) pripravila počas Európskeho týždňa mobility 2014 dva  výchovné koncerty zamerané na mobilitu  v mestách.

Nielen na hudobný zážitok sa môžu tešiť žiaci banskobystrickej základnej školy na Moskovskej ulici (16. 9. 2014 ) a žiaci  zvolenskej základnej školy na ulici  P. Jilemnického (17. 9. 2014). Podujatia odštartujú ďalšiu sériu výchovných koncertov Thomasa Puskajlera, ktorý v tomto roku na svoje ECO TOUR získal záštitu Ministerstva životného prostredia SR.

Talentovaný Thomas Puskajler – spevák a muzikálový herec, ukončil v júni tohto roku tretí ročník ekovýchovných koncertov. Spolu so spevákom Martinom Madejom prezentovali myšlienky projektu ECO MINI TOUR žiakom základných a študentov stredných škôl  v dvanástich mestách Slovenska. Túto jedinečnú vzdelávaciu šou, ktorá zábavnou formou učí chrániť životné prostredie, videlo vyše 10 tisíc žiakov a študentov.

Po úspešných Eco Glas Tour a Eco Mini Tour Thomas Puskajler spolu s Martinom Madejom,  v spolupráci so SAŽP, odštartuje nový školský rok práve počas týždňa mobility. Od 16. do  22.  septembra 2014 predstavia svoju novú vzdelávaciu šou pod názvom – Eco Mobility Tour. Cieľom Eco Mobility Tour je zábavnou a náučnou formou zvýšiť environmentálne povedomie žiakov základných škôl na Slovensku o problematike mobility v mestách, ktorá v sebe zahŕňa napr. podporu udržateľných dopravných opatrení a riešení, prerozdelenie či prebudovanie ulíc i verejných priestranstiev v prospech ľudí.

Súčasťou ekokoncertov je bohatý interaktívny program, v rámci ktorého sú použité krátke multimediálne videosekvencie a rozhovory so známymi osobnosťami šoubiznisu (Adelou Banášovou, Sajfom a Nelou Pociskovou). Program je doplnený tematickými pesničkami, súťažami a hovoreným slovom.

Hodinový výchovný koncert je určený  žiakov základných škôl na Slovensku. Po jeho skončení je pripravená  autogramiáda oboch umelcov.  Počas  koncertu môžu jeho účastníci získať v rôznych súťažiach od SAŽP drobné vecné ceny. Zúčastnená škola  zároveň získa balíček metodických materiálov zameraných na problematiku environmentálnej výchovy. Spevák a muzikálový herec Thomas Puskajler plánuje prezentovať výchovné koncerty aj na ďalších školách v rámci Slovenska.

Bližšie informácie o EKOMOBILITY TOUR resp. predchádzajúcich koncertoch získate na:

 

Zdroj: SAŽP BB