Dvojročná podmienka Bystričanke za útok nožom na druha

SPRÁVY
1 /

Samosudca Okresného súdu v Banskej Bystrici odsúdil 24-ročnú Bystričanku Annu na dva roky podmienečne za pokus ťažkého ublíženia na zdraví. Skutku sa dopustila  ho ešte v minulom roku, keď nožom zaútočila na svojho druha Michala a zranila ho na tvári.

Ku konfliktu medzi Annou a Michalom došlo v jednom zo sásovských bytov, kde spolu bývali.  Počas hádky žena schytila zatvárací nôž so šesťcentimetrovou čepeľou a svojho druha chcela druha bodnúť do krku. Ten sa však ubránil a nôž rukou odklonil. Anna ho napriek tomu zasiahla pravé líce, ktoré mu dorezala.

Iba náhodou nedošlo k ťažkému zraneniu s ohrozením života. Svoju úlohu pritom zohral aj alkohol. Súd napokon  schválil dohodu o vine a treste, ktorú  obvinená Bystričanka po priznaní sa  uzavrela s prokurátorkou

Rozsudok sa stal právoplatným  je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvinenej ženy, že sa voči nemu  neodvolá. Súd stanovil skúšobnú dobu podmienečného odsúdenia na 30 mesiacov. Počas nej sa žena musí zdržať požívania alkoholu a podrobiť sa dohľadu probačného súdneho úradníka.

Autor: (dem), Foto: ilust.