Dobrovoľnícky projekt „Natri si svoju lavičku“ lámal rekordy

ZAUJÍMAVOSŤ
0 /

Počas víkendu sa uskutočnila v poradí druhá dobrovoľnícka akcia v Mestskom parku. Cieľom bolo natrieť altánok a lavičky v centrálnej časti.

Už v sobotu ráno  sa dalo vytušiť, že účasť bude vysoká. O dobrovoľníkov bolo dobre postarané. Okrem všetkých pracovných a ochranných pomôcok organizátori zaistili aj pitný režim, obed v podobe bagiet a dobrovoľníčka Lenka už tradične prispela výborným domácim jablkovým koláčom. Na akcii bolo 71 dobrovoľníkov.

Iniciátorka projektu Jana Mojšová povedala viac o tom,  čo ich čaká počas Týždňa dobrovoľníctva: „Vtedy prebehnú hneď dve akcie, na ktorých sa bude čistiť a natierať zábradlie okolo detského ihriska. Zároveň sa budeme venovať aj lavičkám nachádzajúcim sa práve v jeho blízkosti a pokračovaniu natieracích prác na altánku. Už natreté lavičky dostanú druhú vrstvu náteru a dočistíme celý priestor.

K ďalším akciám Mojšová dodala:

„Všetky práce závisia od počtu dobrovoľníkov, ktorý sa našej ďalšej akcie zúčastnia. Ale po sobotňajšej skúsenosti s ich hojným počtom máme pripravené aj záložné plány. Tešíme sa na všetkých už v stredu 17. septembra a v sobotu 20. septembra tradične od deviatej.“

Atmosféru vám priblížia fotky z celej akcie, no zažiť to na vlastnej koži je niečo úplne iné.

Harmonogram prác:

16.9.2014 od 14:00 do 18:00 prezentácia projektu v rámci Týždňa dobrovoľníctva

17.9. a 20.9.2014 od 9:00 maľovanie lavičiek a zábradlia na detskom ihrisku, druhý náter lavičiek a dokončenie altánku. Organizátori zabezpečia všetky pracovné pomôcky.

4.10.2014 Babie leto v parku. Slávnostné otvorenie parku, street art maľovanie pätíc verejného osvetlenia, slávnostné uverejnenie „dobrovoľníckej pätice“, kde budú uvedení všetci dobrovoľníci.

Autor: (dem), Foto: Daniel Novotný