Do práce na bicykli jazdia aj 4 tímy pracovníkov Okresného úradu

SPRÁVY
0 /

V máji 2015 sa koná druhý ročník celoslovenskej súťaže „Do práce na bicykli“, ktorú organizuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

V Banskej Bystrici sa do tejto akcie prihlásilo spolu 302 súťažiacich, medzi ktorými je aj 16 zamestnancov Okresného úradu Banská Bystrica, z ktorých sa vytvorili 4 tímy. Vďaka podpore zo strany prednostky Okresného úradu Banská Bystrica PhDr. Ľubice Laššákovej  boli určené v rámci možností úradu priestory na odkladanie bicyklov.

„Obrátili sa na mňa moji pracovníci, že by sa radi zapojili do súťaže Do práce na bicykli. Je to dobrá vec, tak sme sa dohodli a v máji súťažia štyri naše tímy. Celkom sa tomu teším, pretože aktívne podporujeme túto mestskú iniciatívu a robíme niečo aj pre svoje zdravie,“

uviedla pre náš portál prednostka Ľubica Laššáková.

Pre úradníkov je aj toto forma približovania sa k občanom a tiež poukázanie na potrebu budovania bezpečnej infraštruktúry v mestách, aby sa zlepšila samotná dopravno-bezpečnostná situácia.

Tímy z banskobystrického Okresného úradu dúfajú, že z roka na rok sa podmienky pre cyklistov budú len zlepšovať a ľudia si uvedomia pozitívny vplyv cyklistiky nielen na svoje zdravie, ale predovšetkým na životné prostredie. Už teraz sa tešia na ďalší ročník vydarenej akcie.

Autor: (tom), Foto: OÚ BB a ilustračné