Deň príležitostí na Ekonomickej fakulte UMB

SPRÁVY
1 /

Na Ekonomickej fakulte Univerzity Mateja v Banskej Bystrici sa v utorok 27. marca bude už po druhý raz konať Deň príležitostí. EF UMB sa stane priestorom na prezentáciu organizácií, ktoré ponúkajú možnosti osobného rozvoja študentom stredných aj vysokých škôl v našom meste.

Tajomníčka Katedry verejnej ekonomiky a regionálneho rozvoja Ekonomickej fakulty UMB Mária Murray Svidroňová o Dni príležitostí hovorí:

„Študenti sa tak môžu dozvedieť, ako získavať praktické skúsenosti už počas štúdia a to v ich blízkom okolí.“

Deň príležitostí predstaví študentom možnosti, ktoré im miestne organizácie ponúkajú počas štúdia. Sú to stáže, platené aj neplatené praxe, exkurzie, vzdelávacie aktivity, kurzy a ďalšie možnosti vedúce k získavaniu praktických skúseností a rozvíjaniu osobnosti.

Medzi prezentujúcimi sa organizáciami budú napríklad SAIA či AIESEC, ktoré sprostredkúvajú štipendijné pobyty a stáže v zahraničí, ale aj LINK CoWorking Banská Bystrica, ktorá ponúka dobrovoľnícke stáže v oblasti event manažmentu, marketingu a logistiky.

 „Na Dni príležitostí sa prestaví 14 organizácií, ktoré zareagovali na našu výzvu s ponukou prezentovať sa,“

dodáva Murray Svidroňová.

Na akcii nebudú chýbať  ani informačné stánky. V ten istý deň môžu študenti aj široká verejnosť absolvovať prednášku „Ekonomika, Evolúcia, Empatia“, ktoré bude od 15:00 do 16:30 hod. v Aule Rotunda na Ekonomickej fakulte UMB.

Prednáša Yehuda Tagar, poradca, psychoterapeut, konzultant a medzinárodný tréner  zručností  zameraných  na empatickú inteligenciu, ktorá sa rýchlo stáva novou hranicou ľudského vedomého vývoja.

 

umb10

 

 

Zdroj: EF UMB a TASR, Foto: Mirka Chabadová a ilustračné