Ďalšia mestská škôlka je už v rukách stavebníka

SPRÁVY
0 /

Napriek počiatočným problémom s vysúťaženým dodávateľom stavebných prác, začína mesto aj s rekonštrukciou tridsaťročnej Materskej školy Radvanská 28. Vďaka získaným nenávratným finančným prostriedkom (NFP) z Operačného programu Kvalita životného prostredia, investuje samospráva do jej komplexnej obnovy po verejnom obstarávaní cca 876 500 eur.

Ďalších 100 000 eur pôjde z mestského rozpočtu na skvalitnenie a opravy vnútorných priestorov. Zároveň sa v týchto dňoch do predčasného užívania uviedla MŠ Na Lúčkach. Malí škôlkari sa do nej vrátia už v pondelok, 6. novembra 2017. Zastaralú Materskú školu Radvanská 28 tvoria štyri pavilóny a spojovacie chodby. Navštevuje ju približne 130 detí, ktoré sú rozdelené do šiestich tried. Prvých škôlkarov privítala v septembri 1987.

Spolu s MŠ Tatranská a MŠ Na Lúčkach tvorí trojicu škôlok, na ktoré mesto získalo v závere minulého roka NFP vo výške viac ako 3 milióny eur. Čulý stavebný ruch sa tak v najbližšom období začne aj v Radvani.

„Som rád, že po komplikovanom výbere stavebníka v procese verejného obstarávania, môžeme začať s rekonštrukciou ďalšej materskej školy. Začiatkom týždňa sme ju odovzdali do rúk zhotoviteľa. Čoskoro začneme so sťahovaním škôlkarov, ktorí nájdu dočasné útočisko v priestoroch MŠ Radvanská 26 a MŠ Tulská 25,“

hovorí primátor Ján Nosko.

Projekt rekonštrukcie materskej školy sa zameriava na zateplenie objektu, výmenu okien, dverí, osvetlenia, komplexnú obnovu vykurovacieho systému a systému distribúcie teplej vody i inštaláciu inteligentného systému núteného vetrania s rekuperáciou. Uzatvorením terasy vznikne nový vnútorný priestor. Počíta sa aj s vybudovaním bezbariérových vstupov do pavilónov s ochranným zábradlím či zabudovaním vonkajších žalúzií zabraňujúcich ochladzovaniu a prehrievaniu priestorov.

„Podľa harmonogramu začne stavebník v priebehu novembra s obnovou vnútorných priestorov. Vonkajšie stavebné práce bude realizovať v jarných mesiacoch v budúcom roku. Zrealizovaním projektu prispejeme k zlepšeniu energetickej hospodárnosti materskej školy a znížime náklady na jej prevádzku. Ušetrené financie budeme môcť investovať do ďalšieho rozvoja škôlok v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta,“

dopĺňa primátor Nosko.

 

Zdroj: Zdenka Marhefková, Foto: mesto BB a Mirka Chabadová