Ďalší Bystričan Mário bojuje na Ukrajine

SPRÁVY
78 /

Postupne sa začína potvrdzovať podozrenie, o ktorom sme písali na začiatku týždňa po zverejnení kauzy zadržaného Slováka Miroslava Roháča bojujúceho na Ukrajine v radoch proruských povstalcov, že takýchto mužov zo Sásovej je viac. TV Markíza odhalila ďalšieho 38-ročného Mária Reitmana.

Ten sa na Facebooku chváli svojím príklonom k Rusku a nepriateľstvom k súčasnej ukrajinskej vláde. Pod pseudonymom „Samo Sato“ si nedávno zmenil profilovú fotku, na ktorej je s kuklou na hlave v maskáčoch a so samopalom. Prezentuje aj pas „Novorossija“.

Býva na Tatranskej ulici a má povesť autičkára, zlodeja a násilníka. Koncom júla sa vytratil z Banskej Bystrice. Jeho známi zo Sásovej sú skúpi na slovo, ale dozvedeli sme sa o jeho  chválení, že ide bojovať na Ukrajinu  na strane povstalcov, lebo sa nemôže pozerať na vraždenie obyvateľov ruského pôvodu.

Mário Reitman bol v minulosti 7 krát súdne trestaný, z toho trikrát nepodmienečne.

„V treťom prípade bol uznaný vinným z trestného činu ublíženia na zdraví, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody na 60 mesiacov nepodmienečne. V súčasnosti sa v šiestich prípadoch na páchateľa hľadí, ako keby nebol odsúdený,“

informovala hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná s tým, že väčšina jeho trestov je už zahladená.

Na Ukrajinu sa Mário chystal už v máji:

„Radšej zdochnem na Ukrajine za niečo, ako tu robiť cirkusanta pre toto stádo oviec. Vyzývam ľudí, ktorí sa mi ozvali, aby boli do desať dní pripravení na odchod. Ďakujem,“

znela jeho facebooková výzva.

Mário Reitman býva na rovnakej ulici, ako Miroslav Roháč, ktorého pas mal u seba muž zadržaný v utorok ukrajinskými vojakmi v meste Ilovajsk, asi 35 kilometrov východne od Donecka počas prudkých bojov s proruskými povstalcami.

Autor: (tom), Foto: Facebook