Cyklus Osobnosti v ŠVK v znamení športu

SPRÁVY
0 /

Hosťami novembrového stretnutia v rámci cyklu Osobnosti budú športovci, reprezentanti  Slovenska na Olympijských hrách v biatlone a športovej streľbe – Jana Gereková a Jozef Gönci.

Pretekárka Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica Jana Gereková sa biatlonu venuje od roku 2000. Získala medaily na Majstrovstvách sveta v letnom biatlone 2009, 2010, 2011, Majstrovstvách Európy 2010, 2012 a reprezentovala Slovensko na Zimných olympijských hrách v Turíne, Vancouveri a Soči. Najúspešnejšiu sezónu v kariére zaznamenala v roku 2013. Na pretekoch Svetového pohára sa jej podarilo získať dvakrát 6. miesto a celkovo skončila na 23. mieste.  V sezónach 2011/2012 a 2012/2013 bola vyhlásená za najpopulárnejšiu biatlonistku roka.

Najúspešnejší slovenský strelec Jozef Gönci začal so streľbou ešte počas základnej školy v rodných Košiciach. Vo Vojenskom športovom centre Dukla Banská Bystrica pôsobí od roku 1993, pričom od roku 2012 zastáva funkciu hlavného trénera. Jozef Gönci sa niekoľkokrát umiestnil na prvých priečkach v ankete Najúspešnejší športovec SR. Medzinárodná federácia športovej streľby mu ako prvému Slovákovi udelila titul Najlepší strelec sveta. Je viacnásobným majstrom Európy a sveta, 5-násobným víťazom Svetového pohára, bronzovým medailistom z Olympijských hier v Atlante a v Aténach, a držiteľom viacerých slovenských rekordov.

Na stretnutí v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici porozprávajú športoví hostia o svojich športových začiatkoch, úspechoch, či zážitkoch z medzinárodných reprezentačných súťaží. Všetkých priaznivcov, nielen športu,ŠVK pozýva na stretnutie s Janou Gerekovou a Jozefom Göncim dňa 4. novembra 2014 o 16.00 h v priestoroch spoločenskej sály ŠVK.

 

Jozef Gönci

Jana Gereková

Zdroj: ŠVK BB, Foto: redakčné+olympic.sk