Bystrický investor stavia cenovo dostupné byty blízko centra Bratislavy  

SPRÁVY
9 /

Vybudovaním komplexov biznis centier a rozmachom výstavby administratívnych budov v centrách veľkých miest, v ktorých pracujú tisíce ľudí, logicky vzrástol aj dopyt po cenovo dostupnom bývaní v dosahu týchto objektov. To sa týka najmä Banskej Bystrice, Košíc a Bratislavy.

Bystričania stavajú v Bratislave

Práve v takejto lokalite, len pár krokov od centra hlavného mesta, už onedlho pribudnú nové byty a apartmány. Atraktívne bývanie v bratislavskej biznis zóne na Miletičovej 60,  blízko všetkých výhod mesta, prichádza do predaja práve teraz.

Od začiatku februára  2015 spustil banskobystrický investor PROFINEX holding predaj nových bytov v  projekte Miletičova 60. Veľký záujem občanov o túto formu bývania potvrdzuje fakt, že za prvé dva týždne od oficiálneho spustenia akcie sa predalo už 29 bytov a tento trend ďalej pokračuje.

Bývalá administratívna budova sa už onedlho stane novým polyfunkčným objektom, ktorý ponúkne priestor na bývanie aj na podnikanie. Celkovo tu vznikne 152 bytov a apartmánov plus dve podlažia na komerčné účely. Cena bytov sa začína na 49.900 eur.

Generálny riaditeľ spoločnosti PROFINEX holding Banská Bystrica Roman Kvasnička hovorí:

„Naša spoločnosť sa sústreďuje na podnikanie v oblasti prípravy územia a výstavby priemyselných parkov, logistických centier, objektov na bývania a obchod, čo prináša ľuďom prácu a úžitok nielen na Slovensku, ale aj v Česku, Chorvátsku, Srbsku, Bulharsku a ďalších krajinách. V hlavnom meste sme sa rozhodli zrekonštruovať vlastnú budovu na cenovo dostupné byty, o ktoré je v tejto atraktívnej lokalite veľký záujem. Na Miletičovej 60 pritom zachovávame pôvodné nosné stavebné konštrukcie v zmysle požiadaviek stavebného úradu mestskej časti Bratislava – Ružinov.“

Prevažujú dvojizbové byty

V polyfunkčnom objekte našli svoje miesto nielen byty, ale aj obchodné a administratívne priestory, ktoré sa nachádzajú na prvom a druhom nadzemnom podlaží, ale aj dvojposchodový parkovací dom s kapacitou 136 stojísk. Rezidenčná časť  sa začína tretím nadzemným podlažím.

Na desiatich podlažiach majú záujemcovia na výber z  jedno až trojizbových i mezonetových bytov a apartmánov vo výmere od 27 m2 až do 93 m2 obytnej plochy. Každý z bytov má balkón alebo francúzsky balkón, súčasťou mezonetových bytov sú terasy s atraktívnym výhľadom.

Hoci v prípade malometrážnych bytov je najvýraznejším lákadlom ich cena, tu sa architekti popasovali tiež s dispozičnými riešeniami a s praktickosťou bývania tak, aby vznikol atraktívny a vzdušný obytný priestor. Aj tie najmenšie jednoizbové byty, ktoré sú v cene od 49 900 eur, majú priestor vyriešený tak, že je v ňom dostatok odkladacieho miesta, kúpeľňa s priestorom na normálnu vaňu a samostatné WC, čo je v nových malometrážnych bytoch neštandardné.

Najviac je však dvojizbových bytov, o ktoré je na realitnom trhu aj najväčší záujem. V nich sa podarilo vytvoriť veľkorysý samostatný odkladací priestor, ktorý môže poslúžiť tiež ako veľký šatník alebo úložisko všetkého športového vybavenia, od bicyklov cez lyže až po surf. Čiže priestor presne pre mestských ľudí s množstvom koníčkov a aktivít, tým aj s množstvom vecí, ktoré treba niekam upratať.

Navyše každý byt v dome má aj pivničnú kobku, čo je tiež ďalší odkladací priestor. V cene bytu je už zahrnutý štandard vrátane kuchynskej linky so zabudovanými spotrebičmi, ako aj spomínaná pivničná kobka. Byt je pri odovzdaní v stave vhodnom na okamžité nasťahovanie.

Za fasádou s tepom srdca

Objekt dostane novú tvár tak zvnútra, ako aj zvonka. Spoločnosť PROFINEX holding, ktorá za projektom stojí, oslovila renomované architektonické štúdio. Architektom sa podarilo vytvoriť z monotónnej nepríťažlivej fasády nový orientačný prvok dolného konca Miletičovej ulice.

Architekti vniesli do exteriéru objektu tep a život frekventovanej ulice, ktoré sa symbolicky prenášajú na fasádu v podobe výrazných zelených vertikálnych línií, akoby zaznamenaných tepov srdca. Ľahké a moderné použité materiály toto farebné riešenie exteriéru ešte zvýrazňujú.

Rovnaký prístup ako pri exteriéri bol zvolený aj pri výbere materiálov do interiérov bytov. Poznávacím znamením je tu nadčasová architektúra s orientáciou na detaily – napríklad slnečné tienidlá na balkónoch, štandard bytov už aj s kuchynskou linkou vybavenou spotrebičmi. Byty sú tak prakticky hneď po kúpe pripravené na nasťahovanie.

Z „Miletičky“ je všetko na skok

Sedem minút pešo do jedného z najväčších bratislavských obchodných centier, ešte menej k najbližším potravinám, do banky, na miestny trh, do najbližšieho fitnescentra alebo k lekárovi. Kaviarne, reštaurácie, bizniscentrá, školy – všetko doslova na pár krokov od projektu Miletičova 60.

Pešia dostupnosť úplnej občianskej vybavenosti, ako aj historického centra Bratislavy, frekventovanosť mestskej hromadnej dopravy a roky budovaná fungujúca infraštruktúra tvoria to, čo robí lokalitu Miletičovej ulice takou atraktívnou a vyhľadávanou zo strany záujemcov o komfortné a moderné mestské bývanie.

Začiatok výstavby je  marec 2015 s predpokladaným termínom dokončenia druhý štvrťrok 2016. Viac informácií nájdete na  www.mileticova60.sk.

PROFINEX HOLDING stavia v Banskej Bystrici rodinné domy na Pršianskej terase, kde spustil už tretiu etapu výstavby. V meste pod Urpínom tento investor pripravuje ďalšie veľké investičné projekty, ktoré postupne predstaví verejnosti.

Autor: (dem), Zdroj: Profinex