V bystrickej Europe sa začalo s prestavbou horného parkoviska

SPRÁVY
5 /

Ak ste v posledných dňoch navštívili obľúbené nákupné centrum, mohlo sa Vám stať, že ste na parkovanie museli použiť podzemné parkovisko alebo vonkajšiu, nezastrešenú časť parkovacej plochy.

K uzavretiu horného parkoviska došlo kvôli rekonštrukčným prácam, ktoré opäť zlepšia komfort zákazníkov. Nainštalované budú nové LED svetlá, vymenený bude betónový podklad a doplnená bude aj navigácia na parkovanie.

 S prestavbou hornej časti Europa SC sa začalo už koncom apríla, kedy došlo k výmene karuselových dverí. Dovtedajšie dvere boli nahradené väčšími, ktoré umožnia zákazníkom jednoduchší prístup do centra. Do časti pri vchode pri cukrárni pribudlo aj nové detské ihrisko, ktoré ocenili nie len deti, ale aj ich rodičia. Tí sa môžu v tejto zóne pripojiť aj na bezplatnú wifi sieť, ktorá bola zavedená do celého centra.

Na spomínané práce nadväzuje aj rekonštrukcia strešného parkoviska, ktorú v týchto dňoch čaká úplná premena.

,,Už vlani prešli kompletnou rekonštrukciou podzemné garáže, a to v oboch smeroch – z vstupu od Námestia SNP, ale i zo smeru zo sídliska Fončorda. Podobná rekonštrukcia areálu čaká v letných mesiacoch aj horné parkovisko. V tomto priestore sa už začalo so sanáciou pojazdnej plochy i deinštaláciou starých svetiel. Parkovisko bude mať tiež nový betónový podklad a dopravné značenie,“

hovorí Michaela Čanecká, Center Manager Europa SC.

Okrem výmeny svetelnej signalizácie a vymaľovania všetkých stĺpov a stien, budú na ploche vrchného parkoviska umiestnené aj nové orientačné značky a prechody pre chodcov.Nové parkovisko odovzdá Europa SC do užívania už na jeseň.

,,Tak ako minulý rok, aj teraz sme začali so stavebnými prácami v letných mesiacoch, kedy väčšina našich zákazníkov cestuje na dovolenky, a tak dochádza k najmenšiemu obmedzeniu ich komfortu. Keďže nám záleží na tom, aby sme poskytovali našim návštevníkom čo najvyšší možný štandard, veríme, že sa tieto dočasné obmedzenia stretnú s ich porozumením,“

 dodáva Čanecká.

parkovisko europa

 

Zdroj: Romana Dorotovičová , Foto: ilustračné