Bystrická jar pokračuje plným tempom aj pri zväčša zamračenej oblohe

SPRÁVY
0 /

Trhovníci s kvetmi a nestíhajú reagovať na skorý príchod jari do nášho mesta. Ľudia by si už radi posadili niečo pekné do hriadok, ale o mesiac urýchlený jarný vpád, keď naokolo kvitne všetko, čo môže, zaskočil aj záhradníkov s novými priesadami. Napokon aj tradičná jarná banskobystrická výstava Kvetena bude „až“ na prelome apríla a mája.

Slovenský hydrometeorologický ústav hlási prílev jarného počasia do mesta pod Urpínom plným tempom aj v novom týždni od 7.apríla, aj keď v jeho druhej polovici bude sviežejšie.

pondelok po trochu upršanom víkende by malo byť v Banskej Bystrici polooblačno s príjemnou dennou teplotou nad 20°C,  v noci bude okolo 8°C.

utorok by malo na oblohe pribudnúť oblakov aj s prehánkami, ale oteplí sa až na 22°C, v noci sa udrží teplota na 6°C.

stredu bude oblačno a ochladí sa cez deň na 13°C, v noci klesne teplota na 2°C.

Ochladenie bude pokračovať aj vo štvrtok, kedy by pri polooblačnej až zamračenej oblohe mohlo aj spŕchnuť.  Denná teplota vystúpi len na  12°C  a v noci nás čaká mierny mrazík -1°C.

V piatok bude nad Banskou Bystricou zväčša zamračené. Cez deň sa oteplí na 16°C, v noci budú 2°C.

Čaká nás trochu zamračený víkend, čo by nám však nemalo pokaziť dobrú jarnú náladu teplý víkend. V sobotu bude oblačno s dennou teplotou na úrovni 15°C, v noci klesne k nule. V nedeľu už spoza oblakov vykukne aj slnko. Bude polooblačno, teplota cez deň vystúpi na 16°C,  v noci bude okolo 1°C.

Ak si chcete užiť príjemnú jarnú pohodu, vyberte sa do okolitej prírody. Môžete zájsť kľudne aj na jarné Námestie SNP, kde to tiež dýcha skvelou atmosférou, skoro ako v máji. Napokon môžete sa o tom presvedčiť s kamerou TV Hronka.

Zdroj: SHMÚ, TV Hronka