Bystričanka Lujza Straková už zaujala na Miss World detvianskym krojom

SPRÁVY
2 /

Dejiskom 65. ročníka prestížnej svetovej súťaže krásy Miss World 2015, kde nás reprezentuje krásna Bystričanka Lujza Straková, je juhočínske mestečko Sanya. O titul najkrajšej ženy sveta bude súťažiť 112 národných missiek.

20-ročná študentka adragogiky na Pedagogickej fakulte UMB v Banskej Bystrici Lujza je už v dejisku svetovej súťaže krásy. V rámci mesačného pobytu  si spolu s ostatnými kráskami zmeria sily v rôznych disciplínach. V  Beauty Crown Grand Theatre počas finále to bude športová a talentová disciplína, predstaví vlastné charitatívne zameranie, svoju krajinu aj tvorbu domácich módnych dizajnérov.

Finálový večer Miss World 2015 bude 19. decembra. Lujza Straková na svojom facebookovom profile napísala, že už má za sebou uvítací ceremoniál, ktorý bol skutočným defilé krásy. Až do finále má nabitý program.

Jedným z najdôležitejších podujatí je oficiálna prezentácia národných kostýmov. Každé dievča sa predstaví v kostýme, ktorý je pre jej krajinu typický, spolu s národným tancom. Lujza k tomu uviedla:

Počas oficiálnej prezentácie národných kostýmov som predstavila náš slovenský kroj. Jeho rozmanitá farebnosť predstavuje oslavu a hrdosť Slovákov. Hlavným prvkom môjho kroja je pestrá a tradičná svadobná parta. Výroba tohto kroja trvá viac než rok a všetky detaily boli šité ručne.“

Lujzin detviansky kroj zaujal organizátorov Miss World 2015 a novinárov natoľko, že o ňom musela poskytnúť rozhovor miestnym novinám. My budeme našej slovenskej reprezentantke z mesta pod Urpínom držať palce, aby jej to v Číne vyšlo.

Autor: (tom), Foto: facebook L.S.