Bystričanka Lujza Straková po triumfe na Miss Slovensko 2015  

SPRÁVY
1 /

V piatok večer 20-ročná študentka adragogiky na Pedagogickej fakulte UMB v Banskej Bystrici Lujza Straková excelovala v hlavnom meste vo finále súťaže Miss Slovensko 2015. Okrem toho, že  stala najkrajšou Slovenskou na tento rok, zvíťazilaaj v kategóriách  Miss Sympatia a Miss Gosh.

Za krásnou Bystričankou skončila Bratislavčanka Barbora Bakošová  a Petra Denková z Uhorského. Miss Slovensko 2015 postúpila na Miss World 2015, získala honorovanú zmluvu od produkčného domu Forza, automobil a ďalšie hodnotné ceny. Výťažok z hlasovania o Miss Sympatia ide na na konto Detského kardiocentra na bratislavských Kramároch.

Lujza Straková  bola po finále dojatá a novinárom povedala, že do súťaže krásy sa jej podarilo prebojovať až na tretí pokus:

„Asi mi ten tretí bol súdený. Veľmi si to vážim, je to pre mňa nesmierna česť a skvelý zážitok, aj keď si to ešte asi musím trochu nechať uležať v hlave, kým mi dôjde, že sa mi to nesníva.“

K zisku viacerých titulov Lujza uviedla:

„Je to vynikajúce. Ten pocit sa nedá opísať, to proste treba zažiť. V minulosti som sa aktívne venovala lyžovaniu. Získavala som aj ceny, ale naozaj ako dieťa. Ono to bolo od štyroch rokov. Teším sa však, kedy sa už konečne vyzujem.“

Nová Miss Slovensko 2015 sa okrem lyžovania venovala aj ľudovým tancom. Svojou krásou a šarmom zaujala nielen porotu, ale aj širokú verejnosť. Rozmýšľa už o svojej budúcnosti, keďže popri štúdiu vlastní aj kozmetický salón:

„Doma v Banskej Bystrici podnikám a pevne verím, že to s povinnosťami Miss Slovensko budem vedieť skĺbiť.“

Sympatická plavovláska nie je v živote sama. Už dva roky chodí s chlapcom:

„Mám priateľa. Volá sa Lukáš a pracuje ako manažér v poisťovni. Sme spolu už dva roky a myslím, že sa k sebe perfektne hodíme, pretože sa dopĺňame a jeden druhého vo všetkom podporujeme.“

Lujzu môžete stretnúť na UMB, ale je aj fanúšikom našich hokejistov HC´05. Naposledy sme ju stretli na výstave fotografií Eduarda Gensereka. Teraz sa stala slávnou, takže o nej budeme ešte počuť….

Autor: (tom), Foto: FORZA, MISS Slovensko 2015