Budúce sídlo ĽSNS v Jakube sa zatiaľ využíva ako rodinný dom

SPRÁVY
2 /

Pred pár dňami na základe podnetu aktivistu z Bratislavy vykonal banskobystrický Stavebný úrad štátny stavebný dohľad v časti Jakub v objekte, ktorého majiteľom je Kotlebova ĽSNS. Išlo o to, či sa rodinný dom neprerába na sídlo strany bez stavebného povolenia.

„Zistili sme, že v tomto dome sa žiadne stavebne práce v rozpore so stavebným zákonom nevykonávali. Stavba sa využíva v súlade s vydaným kolaudačným rozhodnutím, teda ako rodinný dom,“

informoval vedúci Stavebného úradu v Banskej Bystrici Stanislav Ferianc.

Pôvodne sa mal štátny stavebný dohľad uskutočniť v novembri, ale doručenka jeho oznámenia sa v stanovenej lehote od ĽSNS nevrátila na úrad. Preto sa určil nový januárový termín.

Rodinný dom v Jakube kúpila strana v auguste z peňazí získaných od štátu za dosiahnutý volebný výsledok v minuloročných marcových parlamentných voľbách  Dom s pozemkom 10 árov, ktorý  pozostáva z troch bytových jednotiek s garážou, altánkom, detským ihriskom a záhradou, stál takmer 230 tisíc eur.

Podľa predstaviteľov strany sa v objekte vykonávali iba drobné stavebné úpravy, na ktoré nebolo potrebné stavebné povolenie ani ohlásenie drobnej stavby. S rekonštrukciou na sídlo strany chcú začať na jar tohto roku. Marian Kotleba odmieta medializované informácie, že by tu mal bývať so svojou rodinou.

Na otázku, či ešte platia predvolebné sľuby ĽSNS o tom, že po vstupe do NR SR vrátia získaný štátny príspevok za voľby, podpredseda strany Milan Uhrík odpovedal:

„Vrátime, keď tak urobia aj ostatné parlamentné strany, k čomu sme ich vyzvali.“

Ako oficiálne sídlo strany ĽSNS doteraz uvádza byt svojho predsedu Mariana Kotlebu na Kráľovoholskej 6150/5. To by sa po oficiálnej prestavbe rodinného domu malo presťahovať do Jakuba.

Autor: (dem), Foto: TV Markíza, ilust.