Budova bývalého kina Urpín sa búra, v stredu na nej zasahovali hasiči

SPRÁVY
4 /

Viacerí Bystričania si už všimli, že objekt bývalého kina Urpín na Cikkerovej ulici, ktorý má súkromného majiteľa, sa začal búrať. V stredu došlo na streche k požiaru, ktorý uhasili privolaní hasiči v prítomnosti príslušníkov PZ.

„Príslušníci Hasičského a záchranného zboru zasahovali v objekte bývalého kina Urpín, kde toho času prebiehajú búracie práce. Požiar ohlásili  pred 13:00 hod. a jednotkám HaZZ sa ho podarilo lokalizovať okolo 14-tej. Na mieste zasahovalo 15 hasičov za asistencie príslušníkov PZ,”

uviedol pre médiá hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Erik Piater s tým, že príčiny požiaru sa vyšetrujú. Podľa našich informácii pri zásahu nedošlo k zraneniu žiadnej osoby.

Ako sme si overovali na Stavebnom úrade, na stavbu bolo vydané právoplatné búracie povolenie. Na mieste bývalého kina Urpín by mal vyrásť parkovací dom so zázemím. Skôr, ako sa začne s jeho výstavbou, musia po nadobudnutí právoplatnosti nového územného plánu mesta prebehnúť príslušné správne konania.

Počas búracích prác došlo na ulici Jána Cikkera k zmene systému parkovania. Autá tu parkujú pozdĺžne, aby mohli na stavenisko a z neho vychádzať stavebné mechanizmy a nákladné vozidlá.

 

 

Autor: (dem), Foto: redakčné