Blíži sa najväčší veľtrh práce na Slovensku Job Expo 2014

SPRÁVY
0 /

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny  pripravuje už 4. ročník veľtrhu práce Job Expo 2014. Najväčší veľtrh pracovných príležitostí na Slovensku v spojení sa uskutoční v dňoch 29. – 30. apríla 2014 v priestoroch nitrianskeho výstaviska Agrokomplex.

Priestory výstaviska Agrokomplex v Nitre 29. apríla 2014 už po štvrtýkrát otvoria svoje brány najväčšiemu veľtrhu pracovných príležitostí na Slovensku Job Expo 2014. Súčasne bude prebiehať aj 16. ročník medzinárodnej burzy práce – European Job Days 2014 a 22. ročník celoštátnej prezentačnej a predajnej výstavy výrobkov žiakov stredných odborných škôl Mladý tvorca 2014.

V rámci veľtrhu budete môcť navštíviť približne sto zamestnávateľov. Pre ľudí, ktorí hľadajú prácu, alebo túžia po zmene v profesijnom zameraní, je pripravená široká ponuka seminárov a workshopov, ktoré poradia napríklad s výberom práce, písaním životopisu, ako sa správať na pracovnom pohovore alebo pomôžu s identifikáciou vlastných silných stránok, rozvojových oblastí a motivácie. Žiaci základných a stredných škôl sa môžu tešiť na interaktívne prednášky týkajúce sa napríklad správneho výberu strednej školy, ako si hľadať zamestnanie alebo rady, kde hľadať zamestnanie v zahraničí.

Veľtrh pracovných príležitostí a medzinárodnú burzu práce organizuje Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny. Prezentačná a predajná výstava výrobkov žiakov stredných odborných škôl je organizovaná Ministerstvom hospodárstva SR a VÚC Nitra.

Počas konania veľtrhu práce budú prebiehať sprievodné podujatia – v spolupráci s Mladým tvorcom – semináre pre žiakov ZŠ a SŠ. Ďalej to budú semináre:

– Nasmeruj svoju kariéru

– Ako byť úspešným pri hľadaní zamestnania

– Kde začať, ak chcem podnikať

– IPR vzdelávanie a poradenstvo pre občanov so zdravotným postihnutím, Pracovno-právne poradenstvo, testovanie jazykových zručností, IT zručností, Assessment systém a www.istp.sk.

Výstava sa koná v dňoch 29. – 30. apríla 2014 v čase od 9:00 – 18:00  hod. v prvý deň a druhý deň od 9:00 – 14:00 hod.  Podrobný harmonogram sprievodných podujatí, zoznam vystavovateľov a ďalšie informácie nájdete na stránke www.jobexpo.sk.

Ak hľadáte prácu, veľtrh práce Job Expo 2014 je dobrou príležitosťou na jednom mieste získať množstvo cenných informácií, kam nasmerovať svoju pozornosť a aké sú aktuálne možnosti na Slovensku i v zahraničí.

Zdroj: JOBEXPO