Bez vodičáku si to na motorke rozdal s policajtmi, skončil vo zvodidlách

SPRÁVY
0 /

Čudné veci sa diali v utorok na R1 a  I/66 v smere Banská Bystrica Brezno. Najskôr vodič motocykla prekročil rýchlosť na R1 a nezastavil policajnej hliadke, potom havaroval na I/66 pri Slovenskej Ľupči a z miesta nehody ušiel.

Samotnej nehode  19-ročného motocyklistu so spolujazdcom zo Žiaru nad Hronom predchádzal incident na rýchlostnej komunikácii. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová k tomu uviedla:

„Policajti z diaľničnej polície tomuto vodičovi namerali ešte na diaľnici v Banskej Bystrici rýchlosť o 21 kilometrov vyššiu, ako bola povolená. Pokúšali sa ho teda zastaviť, ale ten na výzvy nereagoval a pokračoval v jazde. Preto policajti išli za ním.“

V utorok o 14:45 hod. sa na ceste I/66 v smere Banská Bystrica – Brezno pri Slovenskej Ľupči stala dopravná nehoda. O tej Faltániová povedala:

„Vodič motocykla značky Yamaha zo Žiaru nad Hronom neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, s motocyklom prešiel do protismeru, kde narazil do zvodidla a spadol na zem. Pri náraze utrpel ľahké zranenie, ale zranil sa aj 18-ročný spolujazdec tiež zo Žiaru nad Hronom, u ktorého zatiaľ nie je známa doba liečenia týchto zranení. Vodič po dopravnej nehode z miesta ušiel a neposkytol zranenému spolujazdcovi prvú pomoc“.

Vinník nehody ušiel smerom do kukuričného poľa, kde ho potom hľadali dopravní policajti, policajná hliadka zo Slovenskej Ľupče, hasiči a pravdepodobne aj kukláči, keď prechádzali okolo. Našli ho po necelých dvoch hodinách od nehody..

„U vodiča pri dychovej skúške alkohol zistený nebol, ale policajti zistili, že vodič nie je držiteľom vodičského oprávnenia a nikdy nemal vodičský preukaz. V minulosti bol už viackrát súdne trestaný za marenie výkonu úradného rozhodnutia,“

vysvetlila hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu neposkytnutia pomoci, za ktorý hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.