Banskobystrický TERMINAL pripravuje k 1. výročiu otvorenia viaceré zmeny

SPRÁVY
6 /

Nákupné centrum a autobusová stanica TERMINAL Banská Bystrica oslávi 21. septembra 2018 rok od svojho otvorenia. Prvé hybridné centrum svojho druhu na Slovenku ukázalo, že kombinácia terminálu verejnej dopravy a nákupného centra môže byť budúcnosťou vo svojej oblasti.

Počas prvého roka prevádzky zbieral majiteľ objektu, spoločnosť PRIMUM s. r. o.zo skupiny InterCora, rôzne podnety od návštevníkov centra, ktoré sa rozhodol uviesť do praxe s cieľom zvýšiť komfort obyvateľov a návštevníkov centra.

Od 27. augusta 2018 prichádza v priestoroch nákupného centra a autobusovej stanice TERMINAL Banská Bystrica k  zmenám, ktoré uľahčia a spríjemnia cestovanie širokej verejnosti.

as

„Snažíme sa vyjsť v ústrety pripomienkam zo strany cestujúcej verejnosti a návštevníkov, ktoré sme zbierali a vyhodnocovali priebežne. Všetky realizované zmeny boli konzultované a odsúhlasené aj s Dopravným podnikom Mesta Banská Bystrica, nájomcom autobusovej stanice,“

uviedol Ing. Ivan Hlaváček, spolumajiteľ spoločnosti PRIMUM s. r. o.

Nainštalovaný bude nový, prehľadnejší a viditeľnejší navigačný systém. K úprave navigačného systému sa pristúpilo aj v pasáži obchodného centra. Boli inštalované nové, výraznejšie smerové a informačné tabule. Keďže sa praxou osvedčili a ľudia ich vnímajú pozitívne, bol navrhnutý v tomto dizajne aj navigačný systém pre autobusovú stanicu. Súčasťou navigácie budú aj nové prehľadné mapy celého centra.

Ďalšou prínosnou zmenou bude premiestnenie LCD panelov s odchodmi autobusov v priestoroch autobusovej stanice. Ako ukázala prax, miesto, kde sú inštalované LCD monitory teraz, je pre cestujúcu verejnosť nevyhovujúce. S dopravným podnikom bolo dohodnuté nové umiestnenie informačných LCD panelov do priestorov nástupíšť č. 5 – 7, ktoré zároveň slúžia ako výstupištia.

MG_3622

Úpravy sa dočká aj priestor stojiska č. 7. Jeho súčasná pozícia je nevyhovujúca, pretože zužuje koridor pre cestujúcich pri presune z výstupíšť. Stojisko bude posunuté a upravené tak, aby bol pre cestujúcich vytvorený dostatočný a pohodlný priestor na presun. Túto zmenu privítajú najmä mamičky s detskými kočíkmi či handikepovaní návštevníci.

V rámci týchto zmien príde aj k zjednoteniu vstupu a východu z autobusovej stanice. V čase otváracích hodín bude vstup možný výhradne cez pasáž obchodného centra. V nočných hodinách bude vstup umožnený prostredníctvom vonkajšieho výťahu a schodiska, tak ako to bolo zamýšľané pri príprave projektu.

„S Dopravným podnikom zároveň rokujeme o presune zastávky MHD v priestore stanice tak, aby prestup z týchto liniek bol čo najpohodlnejší, aktuálne umiestnenie nie je vyhovujúce. Svedčia o tom mnohé podnety návštevníkov,“

dodal Ivan Hlaváček.

MG_3615

V uplynulom období bolo na základe podnetov Únie nevidiacich a slabozrakých v Banskej Bystrici zmenená a doplnená navigácia v centre a jeho okolí, ktorá uľahčila prístup pre ľudí so zrakovým postihnutím. Aktuálne prichádza aj k vyhodnoteniu podnetov od cyklistickej verejnosti, kde centrum plánuje viaceré zlepšenia.

Všetky potrebné informácie nájdu návštevníci na webových stránkach centra www.nc-terminal.sk alebo na facebooku centra https://www.facebook.com/pg/terminalBB/.

terminal5

 

Zdroj: PRIMUM, Foto: ilustračné