Banskobystrická plavecká 24-hodinovka

SPRÁVY
0 /

Vonku sneh a mráz zaliezajúci až pod nechty, vo vnútri plavárne Štiavničky príjemné teplo a dobrá atmosféra. Mesto Banská Bystrica už tradične pripravilo pre svojich občanov bez rozdielu veku a pohlavia Banskobystrickú plaveckú 24-hodinovku. Tá sa uskutočňuje po prvýkrát v zrekonštruovanej plavárni Štiavničky. Začala sa v stredu 29.decembra o 12:00 hod. a končí sa dnes, 30.decembra o 12:00 hod.

plavaren16Vstup je zdarma a zaplávať si môžu prísť všetci, ktorí zvládnu 100 metrov pre svoje zdravie. Vlani sa toto skvelé podujatie uskutočnilo v náhradných priestoroch prekrytého plaveckého bazéna na Plážovom kúpalisku.

Od znovuotvorenia Štiavničiek 6.novembra 2010, kedy si prišlo zaplávať viac ako 2.000 Banskobystričanov a po prvých medzinárodných pretekoch v plutvovom plávaní v dňoch 4.-5. decembra, zažíva tento moderný plavecký stánok v meste pod Urpínom ďalšiu zaťažkávaciu skúšku. Ako prvý skočil v stredu na poludnie do bazéna nový primátor mesta Peter Gogola v sprievode ďalších pracovníkov mestského úradu na čele s vedúcim odboru školstva, kultúry a športu Stanislavom Kútikom.

Organizátori sú pripravení na privítanie všetkých plavcov i tých, ktorí ich prídu povzbudiť. Každý plavec dostane po absolvovaní stovky v bazéne certifikát. škoda, že sú práve prázdniny, lebo v bazéne by bolo určite viac školákov ako dospelákov. Zatiaľ majú navrch skôr narodení. Do dnešného obeda sa v bazéne vystrieda množstvo Banskobystričanov. Vstup je zdarma a platí pre všetky vekové kategórie. Preto neváhajte a urobte niečo užitočné pre svoje zdravie i pre svoje mesto.

Zdroj: Bystricoviny.sk (Miro Toman)