Banskobystrická novinka – charitatívny beh Mikulášov

ZAUJÍMAVOSŤ
4 /

V piatok 5.decembra 2014 to vypukne. Prvý krát na Slovensku a hneď v Banskej Bystrici sa uskutoční charitatívny Mikulášsky beh od Európy po Mariánsky stĺp na Námestí SNP, kde od 16:30 bude tradičný mestský Mikuláš.

Podmienky účasti na Mikulášskom behu

  1. Registráciabude možná 5.12.2014 v EUROPA SC od 14:00 hod. Ak si to chcete zjednodušiť, registrujte sa cez web activeplanet alebo v predajni Active Planet na ul. ČSA 23 BB (pri starom Priore).
  2. Registračný poplatok10 € môžete uhradiť v predstihu v predajni Active Planet na ul. ČSA 23 BB (pri starom Priore), alebo v deň behu v EUROPA SC od 14:00 hod.
  3. Registrovaný účastník si môževyzdvihnúť mikulášske oblečenie  5.12. od 14:00 hod. v Europa SC
  4. HROMADNÝ ŠTART je o 17:30 hod.pred EUROPA SC ( je dobré byť tam o 15 min. skôr)

Spolu s Activ Planet Outdoor Centrum sú jedným z organizátorov Mikulášskeho behu, charitatívnej akcie, ktorá má priniesť pomoc ženám s onkologickým ochorením, aj Viktorky. Tie veria, že Mikulášsky beh prinesie aj veľa zábavy, dobrej nálady a predvianočnej atmosféry. Tešia sa, že prídete aj Vy a Vaši kamaráti, kolegovia, známi a všetci, ktorí majú chuť zažiť niečo veselé, pekné a pritom aj pomôcť dobrej veci.

Viac informácií a registráciu nájdete na stránke:
www.activeplanet.sk/?lnk=podujatia_zoznam_prihlasenych&pretek_id=265

OZ Viktorky

Toto občianske združenie je kolektívnym členom Ligy proti rakovine SR. Viktorky sa aktívne spolupodieľali na úspechu celoslovenskej verejnej finančnej zbierky Deň narcisov 2014. Z výnosu zbierky LPR SR podporila projekt „Viktorkám pre zdravie 2014“:

Viktorky tvorí kolektív žien, ktoré v roku 2001 svojpomocný klub pacientiek s ochorením rakoviny prsníka pri pobočke Ligy proti rakovine v Banskej Bystrici pod názvom Viktória. Klubovú činnosť  úspešne rozvíjali 10 rokov, aby potom založili OZ Viktorky s webovou stránkou www.viktorky.webnode.sk

Hlavnou náplňou činnosti Viktoriek je psychosociálna pomoc ženám s onkologickým ochorením prsníka. Sú veselé i smutné, staršie i mladšie ženy, ktoré prekonávajú to, čo sa iní boja aj vysloviť…. Navzájom si pomáhajú prekonať ťažké chvíle. Keď sa choroba zahryzne do tela, nie zriedka sa pridružia aj problémy v práci, či v partnerskom živote. Vtedy je dobré byť s niekým, kto tomu rozumie, kto niečo podobné prežil a vie utešiť i poradiť.

Kto pomáha Viktorkám

Liga proti rakovine  prispieva  na kultúrne, rekreačné a vzdelávacie aktivity. Chcú sa naďalej aktívne zúčastňovať na Dni narcisov a pomáhať pri zbierke.

Kultúra povznáša

Preto chodia na výstavy, do divadla, potešia si zrak na výstave kvetov, pozorne počúvajú prednášky z histórie mesta na akcii  „Potulky mestom“, veľmi zaujímavé sú „Cestovateľské utorky“.

Je dobré byť informovaný a vedieť viac

Radi si pozývajú na besedy ľudí, ktorí majú vedomosti o zdravom životnom štýle, pozitívnom myslení a zdraví. Zúčastňujú sa Fóra onkologických pacientov, kde dostanú najnovšie informácie o liečbe rakoviny.

Veselá myseľ pomáha  

Vdeia si posedieť a poklebetiť, zasmiať sa pri koláčiku, kávičke…   Keď je leto a sezóna gulášov, tak si ho aj spoločne uvaria. Každý rok bývajú stretnutia s inými klubmi a tam je smiechu tiež nemálo.

Ako by to išlo bez pohybu?

Veru, zdravý pohyb je nevyhnutný. Preto chodia na vychádzky, idú si zacvičiť, chodia na masáže. Dobre si zašportujú a odrelaxujú sa na rekondičných pobytoch.

Zdroj: OZ Viktorky