Banská Bystrica hostí X. ročník národnej konferencie Cyklistická doprava

SPRÁVY
3 /

Nadácia Ekopolis a OZ Mulica v spolupráci s odbornými a lokálnymi partnermi  v dňoch 23. – 24.10. 2018 organizujú X. ročník národnej konferencie o doprave, cykloturistike a udržateľnej mestskej mobilite práve v Banskej Bystrici.

Konferencia sa uskutoční na pôde Univerzity Mateja Bela – v aule Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov na Kuzmányho 1. Záštitu nad konferenciou prebrali Árpád Érsek, minister dopravy a výstavby SR, László Sólymos, minister životného prostredia SR a Ján Nosko, primátor mesta Banská Bystrica.

jan nosko a arpad eresk

Medzi hlavné témy tohtoročnej cyklokonferencie bude patriť rozvoj mestskej cyklistickej dopravy, cyklistická infraštruktúra, rozvoj cykloturistiky i udržateľnej mestskej mobility. Príklady dobrej praxe predstavia odborníci zo Slovenska i zahraničia – z Belgicka, Spojeného kráľovstva, Maďarska, Českej republiky a Rakúska.

„Hostiteľské mesto sa každý rok mení, pri výbere je kladený dôraz na to, aby dané mesto malo čo ukázať účastníkom konferencie a to nie len z oblasti rozvoja cyklistickej dopravy, ale aj celkovo z oblasti rozvoja udržateľnej mestskej mobility,“

hovorí doc. Ing. Marián Gogola, PhD. (Žilinská univerzita, OZ Mulica), odborný garant a jeden z organizátorov konferencie.

marian gogola

Súčasťou konferencie Cyklistická doprava bude aj slávnostné vyhodnotenie kampane Európsky týždeň mobility 2018 na Slovensku a odovzdávanie cien najúspešnejším samosprávam, ktoré sa tento rok do kampane zapojili. Zároveň všetci účastníci konferencie budú zaradení do žrebovania o výhru v podobe skladacieho bicykla DEMA.

cyklo3

Konferencia sa organizuje ako podujatie v rámci národného projektu “Podpora partnerstva a dialógu v oblasti participatívnej tvorby verejných politík“, podporeného z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa a s podporou programu Stredná Európa v rámci projektu MOVECIT.

Viac informácií o programe a prednášajúcich nájdete na webovej stránke http://www.cyklodoprava.sk/konferencia/.

cyklo2

 

Zdroj: Andrea Štulajterová, Foto: ilustračné