Na aprílovú Vínšpacírku príde aj niekoľko debutantov, jeden dovezie nealko vína

SPRÁVY
0 /

Banskobystrická vínna cesta sa už zapísala nielen do kalendárov milovníkov vína, ale aj samotných producentov či distribútorov. Dobrý chýr o peknej akcii s bohatou návštevnosťou sa preto každý rok prejaví aj v podobe nováčikov festivalu Vínšpcírka, ktorý sa uskutoční v sobotu 28. apríla 2018 v centre Banskej Bystrice.

Nebude to inak ani tento rok. A aj napriek tomu, že ide o zvučné mená, zavítajú na najkrajšie námestie po prvýkrát. Úplnú premiéru budú mať nealkoholické vína.

Minulý ročník mali návštevníci Vínšpacírky príležitosť degustovať vínka od nováčikov ako Limbavin, Chateau Grand Bari či Malík a syn. Niektorým z nich sa u nás tak zapáčilo, že sa chystajú do mesta pod Urpínom aj tento rok. Premiéru mala aj degustácia pravého šampanského, ktorá bola spojená s prekonaním slovenského rekordu v hromadnej sabráži.

Keďže dobré zvyky treba udržiavať, vzorku šampanského MUMM, budú môcť návštevníci Vínšpacírky ochutnať aj tento rok,“

hovorí Andrej Patráš z Cechu hostinských.

Už v týchto dňoch presiahol počet prihlásených vystavovateľov číslo 35, čo znamená viac ako 150 vzoriek vína nielen zo Slovenska, ale aj zo sveta. Predstaví sa rodinná vinohradnícka spoločnosť Víno Chudý, Kalina & Kinči z Tekova, Víno Matyšák či PD Mojmírovce. Úplnou novinkou tohto ročníka pre tých, ktorí radi skúšajú niečo nové, budú nealkoholické vína, ktoré privezie Niche Wine.

Pri mnohých oficiálnych podujatiach sa čoraz častejšie stretávame aj s verziou nealko prípitkov. Myslím, že viacerí z nás takéto víno či sekt ešte nikdy neochutnali. Aj preto sme sa rozhodli osloviť jedného z distribútorov nealko vína na Slovensku pre účasť na Vínšpacírke,“

vysvetľuje  Martin Turčan, druhý viceprimátor Banskej Bystrice.

Tento rok sa rozrastie sa aj počet zapojených prevádzok. Ich presný zoznam nájdu vínomilci ako vždy na samotnom lístku.

Do Vínšpacírky zostáva už len niekoľko týždňov. Lístky na podujatie sú už v predaji. Teraz sa dajú zakúpiť za zvýhodnenú cenu 15 €.

Tento rok si bude možné zakúpiť lístok za výhodnú cenu len do 15. apríla. Lístky sú už aj v prevádzkach Cechu hostinských, ale stále sa dajú kúpiť aj online cez našu stránku www.vinspacirka.sk. Ich počet je aj tento rok limitovaný, tak nie je načo čakať,“ 

 dodáva Patráš.

A ešte krátky pohľad pre pamäť na Vínšpacírku 2017:

vstupenka

Autor: Vínšpacírka, Foto: Mirka Chabadová