Ako nás vidia v ČT: Extrémista v kraji SNP

SPRÁVY
4 /

Tak sa volá časť septembrovej relácie České televize „Reportéři“, ktorú nedávno odvysielalo toto verejnoprávne médium v premiére. Možno bude zaujímavé pre Bystričanov poznať, ako na nás hľadia po minuloročných voľbách župana v súvislosti s augustovými oslavami 70.výročia SNP naši českí priatelia.

Všetka česť médiám, ktoré dokážu poskytovať ľuďom pravdivý obraz o Kotlebovi a spol. vrátane jeho voličov. Mali sme mali možnosť v marci spolupracovať s redaktorkou českého časopisu Reflex Adélou Knapovou, ktorá pobudla v Banskej Bystrici a okolí niekoľko dní.  O situácii v našom kraji napísala potom skvelú reportáž „Nácek v županu“.

Pred oslavami 70.výročia SNP v meste pod Urpínom robila o nás televíznu reportáž ČT. Ako je pre českú verejnoprávnu televíziu zvykom, jej redaktori sa zmocnili témy s bravúrou sebe vlastnou. Napokon môžete to posúdiť sami vo videu z relácie „Reportéři“ pod názvom „Extrémista v kraji SNP“.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/214452801240035/video/

Už je to tak, že niekedy sa nechceme na svoj ostrý obraz pozerať v zrkadle, ktoré nám nastavujú domáci novinári. V súvislosti s Kotlebom po jeho zvolení županom bol náš portál s niekoľkými odvážnymi novinármi jedným z mála médií, ktoré hovorili Bystričanom i ostatným ľuďom na Slovensku pravdu o tom, čo sa tu vlastne stalo. Všimli si to aj českí investigatívni novinári, ktorí nás oslovili. Našťastie po čase s tým už nemajú problém  ani ostatné dovtedy „mlčiace“ slovenské či bystrické médiá.

Aj keď náš portál sa pre súčasné stranícke vedenie BBSK z ĽSNS stal takpovediac „červeným plátnom pre býka“ , hovoriť pravdu sa oplatilo. Presne ako ju povedala Adéla Knapová  z Reflexu alebo reportéri ČT. Kráľ je zrazu nahý…

Zdá sa, že už aj väčšina Kotlebových „protestných“ voličov pochopila, že to bol jeden veľký omyl, za ktorý budeme v Banskobystrickom kraji pykať my všetci vrátane tých, čo ho nevolili. Ale o tom zasa dakedy inokedy…

Autor: Miro Toman, Foto: redakčné