44-ročný lekár odsúdený za napadnutie manželky a jazdu pod vplyvom alkoholu

SPRÁVY
13 /

Pred rokom sme na našom portáli informovali o zvláštnej nehode známeho banskobystrického lekára pred krčmou v Podlaviciach. Vo štvrtok mu za jazdu pod vplyvom alkoholu a napadnutie manželky  Okresný súd v Banskej Bystrici zakázal na päť a pol roka viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu a odsúdil ho aj na peňažný trest 1.800 eur.

Dohoda o vine a treste

44-ročný úrazový chirurg pred vynesením rozsudku uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste, ktorú súd schválil.  Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči nemu neodvolá.

Ak by lekár ešte raz viedol auto pod vplyvom alkoholu, môže dostať doživotný trest zákazu šoférovania. Pokiaľ by si sadol za volant počas zákazu šoférovania, spáchal by trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Audi nabúralo do nákladiaka

V júni 2014 lekárovo Audi pri prejazde mierne pravotočivej zákruty v Podlaviciach prešlo do protismeru a bokom narazilo do protiidúceho špeciálneho vozidla Avia Stredoslovenskej energetiky. Na mieste nehody musela zasahovať dopravná polícia a odťahovka.

Čierne Audi odtiahli na prvej odbočke smerom k Rooseveltke. Malo zrámovaný celý ľavý predný bok s poškodeným kolesom Rozbité súčiastky z neho sa ešte povaľovali v mieste zrážky na chodníku. Ľudia z okolia potvrdzovali, že vodiča poznali a pracuje v nemocnici.

Po nehode lekárovi opakovane namerali viac ako 1,5 promile alkoholu. Pri zrážke na  Avii vznikla škoda vyše 1.100 eur. Na Audi Q5, ktoré patrí spoločnosti Pharmeco, to bola škoda za  viac ako 11.000 eur

Vinník nehody spáchal prečin ublíženia na zdraví a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Šoféroval opitý i napriek tomu, že za alkohol ho pred dvomi rokmi odsúdili v Lučenci.

Napadnutie manželky

Lekár spáchal aj ďalší trestný čin. Pred rokom v byte napadol svoju o dva roky mladšiu manželku. Podľa záverov vyšetrovania ju najskôr ťahal za nohy z postele, vulgárne jej nadával, potom ju škrtil, chytil za vlasy a udrel do temena hlavy, následne aj kopol do pravej nohy.

Manželka utrpela otras mozgu, povrchové poranenia hlavy, krku, hrudníka a iných častí tela, z čoho liečila viac ako desať dní. Práve na druhý deň ráno šoféroval Audi a v Podlaviciach spôsobil inkriminovanú  dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu…

Autor: (mt), Foto: autor