22. augusta sa koná III. ročník Dobruo Podkonickuo  

SPRÁVY
0 /

Letné prázdniny sa nezadržateľne blížia k svojmu koncu a spolu s tým prichádza aj každoročná outdoorová akcia vo varení gulášu Dobruo Podkonickuo. Oplatí sa na ňu prísť aj Bystričanom.

Už tretí ročník sa uskutoční v sobotu 22. augusta 2015 so začiatkom o 10:00 hod, už tradične na Chate na Plešiach.  Veľkou tohoročnou novinkou bude živý koncert mladej ľudovo-umeleckej kapely Katka Máliková a kamaráti z Polomky,  ktorá vystúpi po vyhodnotení súťaže.

Akcia, na ktorej sa každoročne stretáva okolo 300 ľudí sa začne slávnostným škrtnutím zápalky. Po tomto akte sa rozhorí oheň a prihlásené družstvá začnú variť guláš z ľubovoľných surovín.

Hodnotiaca porota bude tento rok čisto v zložení vylosovaných divákov. Bude sa hodnotiť chuť, farba, hustota a vopred dohodnuté ingrediencie. Guláše budú označené číslami, aby sa zabránilo uprednostňovaniu jednotlivých družstiev. Hodnotá sa bude aj kreativita stánkov, ktoré urobia samotní majitelia. Každý stánok dostane jeden hlas.

Pre deti bude pripravený skákací hrad  a trampolína. Návštevníci budú môcť ochutnať Dobruo Podkonickuo (kapusta, zemiaky, klobása), halušky, palacinky s lekvárom alebo výbornú domácu štrúdľu. Štartovné pre družstvá ostáva nezmenené ako inokedy vo výške 10 € za družstvo.

Akciu finančne podporili Urbárske a pasienkové spoločenstvo Podkonice, obec Podkonice, Chata na Plešiach, Gula Media,  Autodolave, Výkup surovín, Invinum, reštaurácie sv. Krištof a Grajciar. Organizátori sa tešia na každého návštevníka.

dobruo podkonickuo plagat

Zdroj: obec Podkonice, Foto: Dobruo Podkonickuo